Zaterdag 12 Maart 2011 :  Bart de Win  & the Simple Life Band

Organisatie De Zwarte Doos  ism Dommelhof Neerpelt (B)

————————————————————————————

De Limburgers heten U welkom ….. 

De hamvraag was duidelijk ….. zouden  Neerpelt en omgeving “Ready” zou zijn voor Bart de Win & the Simple Life band ? De sympathieke singer / songwriter en multi – instrumentalist uit Nuenen (Nl) was er immers op uitnodiging van De Zwarte Doos te gast in het Dommelhof, één van Limburgs eerste cultuurtempels. Uiteraard een prima locatie om Bart’s eerste concert op Belgische bodem te laten doorgaan en, eerlijk is eerlijk, het vertrouwen dat de organisatie stelde in de man die met de must have albums “Simple Life” (’09) en “Little World” (zie cd recensies Jan / 2011) muziekgeschiedenis schreef werd niet beschaamd.

Integendeel, de veni, vidi, vici zegetocht van Bart & band ( Rinus Raaijmakers / bass, vocals, Arthur Leijten / drums & vocals, Harrie Hendrikx / guitars, banjo, vocals en de nachtegalen Arianne Knegt / Birgit Wijdemans)  kreeg van een talrijk opgekomen publiek een terechte staande ovatie ! Onder het motto “Let’s talk about the Simple Life” openden Bart & accordion deze gedenkwaardige gebeurtenis die volledig in het teken stond van de liefde in al haar facetten.

Het is immers de rode leidraad in Bart & Arianne’s muzikale doen en laten en de aanwezigen mochten als bevoorrechte getuigen genieten van een (h)eerlijk avondje amerikaanse rootsmuziek  waarbij de lofzang aan de dames – voor en op het podium – ondermeer met ” The Beauty Within” meesterlijk aan bod kwam, de eerste lentedag en deugddoende zonnestralen nog steeds verantwoordelijk zijn voor “Summer Dresses, happy faces & places”, de lachspieren aan het werk werden gezet met “the Easter Bunnies jump around on Christmas Eve”, en wij de (aangeporde) poging om “Minute of your Time” als een heuse stadionrocker te laten fungeren maar met een korreltje zout nemen.

Het autobiografische gesprek moeder / zoon, schitterend vertaald naar “They Still Dance”, zorgde voor een eerste climax , wij de evolutie van een song als ” Time is Running Out”   live vanop de eerste rij als bijzonder leerrijk konden ervaren en tevens vaststellen dat er in de tweestrijd Nederland – Holland eigenlijk maar één winnaar is : home is where the heart is ! ( “Shine a Little Light”) De sublieme afsluiter van set 1 : “Cried My Way Back Home” zette het allemaal nog eens netjes in de verf   …Love is Bigger than Anything”

Set 2 opende Bart opnieuw in zijn eentje, “the Ruin” – waarbij de artiest eventjes stilstaat bij het tijdelijke van zijn bestaan –  tevens het favorietje van Rein van den Berg (Euro Americana Chart),  was de voorbode van opnieuw een drie kwartiertjes quality music time waarbij the thin line between a laugh and a tear subliem werd onderstreept. Aktuele thema’s als stalking (“Undercover Lover”) en het drama van de Chinese vluchtelingen in een container ( “The Promised Land” (met  fantastische backing / harmonievocals van Birgit) maken duidelijk dat het in this Little World niet allemaal rozengeur en maneschijn is …De veeg uit de pan naar de betweters onder ons (“They Told Me”) , de ‘lovely’ duetten met  Arianne en Birgit ( “Call you in the morning”, “Love is bigger than Anything”), het gospeldeuntje “Do I Need, love your soul” en het leuke meezingertje “Pay the DJ” leidden naar een terechte ‘we want more’ en bisser “Tickle Me”. Bart de Win & the Simple Life Band in Belgie ……tevens een must voor Blue Highways, Naked Song, Take Root, Roepaen,  …enz !

 

Het voor – en naprogramma in de foyer werd verzorgd door Buddha For Mary, jong regionaal talent dat een ep’tje op de markt heeft  met de veelzeggende titel ” Play Music, Let the Music Speak’ (olv Davy Deckmijn / Zornik) en op You Tube een veel bekeken clipje etaleert. (http://www.youtube.com/watch?v=UmctlgXgiKc) Sander Camps (guitar, vocals) beet in zijn eentje de spits af en ondanks een aarzelend begin liet hij een prima singer / songwriters indruk ; “Mom & Dad” , “I Connect” en “True Vision” lieten aanwezig groeitalent horen, jammer dat de foyer meer tijd spendeerde aan de laatste dorpsroddels en Sander moeite had om boven het geroezemoes uit te komen. Na afloop mocht de volledige indie – pop / rock  band opdraven en werd mij één ding snel duidelijk ; I know they & we had fun with met ondermeer “Cocaine Buffet”, The Mary Susan Story”, “Papillon” en “Headdick”. Eigen (muzikaal ) volk eerst …Buddha For Mary greep de kans om zich aan ons voor te stellen !  (Swa & Carine )

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *