Gompelhof 25/09/2010

Gompelhof was vorig weekend goed voor een dubbel optreden. Eerst waren er “The Blues Conspiracy”, gevolgd door “Cora Lee & No Trouble Blues Band”.

The Blues Conspiracy had een zeer mooie set in elkaar gestoken, zeker herkenbaar voor het publiek. Met songs als “Ain’t nobody’s business”, “Crossroads” en “Mojo Working”
wisten zij het publiek naar hun hand te zetten. Nico, de zanger, heeft een ronde krachtige stem die zeer goed paste bij de gespeelde songs. Ook eigen werk was van de partij zoals “Call Me”. Garry en Andy zijn de twee gitaristen die het mooie weer maken, en die elkaar ook zeer goed aanvoelen. De ritme sectie met Jelle (bass) en Davy (drums) zorgen ervoor dat de boel niet stil valt. Kortom een geslaagd optreden. Hopelijk vinden ze sponsors voor die cd die ze willen maken.

Cora Lee & No Troubles Blues Band gaan al iets langer mee. Cora Lee zelf was een beetje verkouden, maar dat kon de pret niet drukken. Deze dame kan echt wel zingen ook al is dat maar voor 90%. Ze hadden de set iets aangepast om naar eigen zeggen haar stem toch een beetje te sparen, maar eenmaal bezig kon ze zich toch niet inhouden. Goed voor ons het publiek natuurlijk. Veel eigen werk zoals “So Fine”, “CoraLee’s Blues”, “My Man”, was prominent aanwezig. Maar ook klassiekers als “Stormy Monday”, “Come Together” of “Born on the Bayou” wisten ons te bekoren. De harp die bespeeld wordt door Eric Nobels geeft toch een extra diemensie aan deze band. Vooral ook het samenspel met Alain Counye, maar eerder nog de overgangen van de één naar de ander waren van een goede kwaliteit. Ook Cora Lee kan een goed mondje harp spelen.
We wachten dus met spanning op de cd die er begin 2011 moet aankomen.

Op het einde smolten de twee bands samen, en het was leuk om het verschil in dynamiek te horen tussen Cora Lee en Nico in nummers als “The Thrill is Gone” of ook nog “Mojo Working”.

De twee bands zijn een aanrader, vooral om het plezier dat ze hebben tijdens hun optredens en de goede muziek.

 

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *