Blues Peer 2012

The Bottle Comets

Davy Janssen: vocals, guitar
David Pitolset: guitar, blues harp
Tom thijs: bass
Stijn Persoons: drums
Marc Swerts: sax

Voor de eerste groep van de avond waren we eigenlijk te laat. De laatste twee nummers waren nochtans van zeer goede kwaliteit.

The Devilles

Daan De Vries: vocals, guitar
Lexy Laeremans: bass
Evert De Vries: drums

De broes Evert en Daan Devries samen met Alexander “Lex” Laeremans komen uit Keerbergen. Mocht je ze nog niet aan het werk gezien hebben, is dat zeker een gemis van jouw kant. Jeugdige frisheid gekoppeld aan een geweldig enthousiasme met het nodige vuur. Zij weten idd hoe ze rock in hun Blues moeten steken. Een vol uur pure dynamiek met een weide die al volledig in beweging was. En het is nog maar vrijdag. Een greep uit hun playlist: Sick Fish, Old Skooler, Fragments, Second Life en Summertime Blues. Daan en zijn kompanen hebben een cd beloofd voor begin 2013. Voor ieder bluescafé nog ruimschoots de tijd om die gasten te boeken.

Howlin’ Bill

Howlin’ Bill: vocals, harp
Little Jimmy: guitar
Waylon Waters: bass
Uncle T: drums

Rock, rockabilly, swing en blues om “U” tegen te zeggen. Niets meer maar zeker ook niets minder mag je van deze band verwachten. Bill op de bluesharp en Little Jimmy op de gitaar gingen geregeld in duel, terwijl Waylon Waters (bass) en Uncle T (drums) de robuste achterban zijn van de formatie. Aangevuld met Mister Conrad op het orgel laat deze band horen waarom ze live tot de beste van België behoren. Slechts één cover nl “Devil And The Deep Blue Sea, voor de rest komen bijna alle nummers van de nieuwe cd “Date with the Devil”: Bellboy John, Night Nurse, Fifteen Years, Turn Out The Light, zijn er maar enkele. Echte blues, zoals Bill het aankondigt met “A Man’s Got To Do” was om van te smullen. Een fiere Bill voelde zich een held op het podium en was zeer dankbaar. Hij weet ook hoe het publiek te bespelen en kreeg zelfs een (gevraagde) polonaise aan de gang. M.a.w zoals het bisnummer zegt “You Got It” .

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *