Blues’d Up Bierbeek 02/04/2011

Monster Mike Welch – Layla Zoe – Thorbjorn Risager

Deze Amerikaan, Monster Mike Welch, die ook al bij diverse bands heeft meegespeeld, staat hier in Bierbeek met zijn eigen band. Dat dit net iets anders is, dan meespelen, vertaalt zich in het feit dat Mike heel veel beweegt over het podium. Toen ik hem na het optreden vroeg hoe dat kwam, zei hij dat hij dit doet om het podium te vullen.

Wat er ook van zij, deze toch nog vrij jonge man kan goed overweg met een gitaar. En met een drie mans-formatie heb je natuurlijk niet veel keuze. Het publiek in Bierbeek was weer in grote getale aanwezig, en dat is toch altijd gezellig als ook de eerste groep van de avond niet voor een lege zaal staat. Hij startte met  ballads, maar naar mate de tijd vorderde kwam er toch de echte blues rock tevoorschijn.

Tradities zijn er om in ere te houden, zo ook dat er een vrouwelijke gast is in Bierbeek. Johan heeft deze keer voor een primeur gezorgd. Voor het eerst in België, Layla Zoe uit Canada. Het is een opvallende verschijning en niet enkel vanwege haar prachtige volle stem. Lang haar, tattoos hier en daar, en één brok temperament op het podium.

Ze wordt vergeleken met Janis Joplin, maar dat is iets te gemakkelijk. Ze kan verrassend uit de hoek komen, zie “the thrill is gone”  of ook nog “hoochie coochie woman”. De tekst is belangrijk zeker als je een nummer hebt gemaakt over “Catherina” de orkaan die over New Orleans is geraasd. Ze is vocaal zo sterk dat vooral het bisnummer bij blijft. Het was er eentje van Etta James: “I’d rather go blind”. En de manier waarop ze dit bracht, liet je de hele avond nog nagenieten.

Tijd dan voor de hoofd-act van de avond. Een zevenkoppige Deense formatie, Thorbjorn Risager . Als je blazers bij hebt creëer je altijd een andere sfeer. De band speelt ook heel gevariëerd: soul, ballads, up tempo, boogiewoogie, zowat alles passeert de revue. Thorbjorn himself heeft een aangename, diepe ruige stem. Dat geeft ook cachet aan deze man.

Bijna alle nummers komen uit de laatste cd, “Track Record”, maar hij heeft ook twee volledig nieuwe nummers voor ons gereserveerd: “The House Rocking Band” en “Precious Time”. Twee nummers dus voor de nieuwe cd die er aankomt tegen het einde van het jaar. Als de band dus echte blues speelt, dan krijg je pas de echte kwaliteit van deze geweldige groep te horen. Swamp blues uit Denemarken. Een leuk optreden dat je naar meer van deze man, band laat hunkeren.

Johan Van Den Broeck en zijn team hebben ons weer een gezellige, goede blues-avond bezorgd. Het wordt nu al uitkijken naar editie 9.

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *