Bottle Nose    10/12/2010   Gompelhof   Mol.

Dat de verjaardag van onze Jo niet zomaar voorbij mocht gaan, was al lang geweten en dus werd het Gompelhofcafe voor deze gelegenheid weer eens omgedoopt tot een gezellige bluesminnende kroeg met in de uiterste hoek plaats voor de sympathieke Limburgers van “Bottle Nose”. Deze vier, in deftige maatpakken geklede, buiten hun basketballsloefkes (uitgezonderd SwinniBoy, sorry mannen maar dit moest ik even kwijt….. lol) gasten bestaan in huidige formatie sinds 2007 en voelen zich geroepen om elk optreden tot een uitbundig feest te maken, zo ook vandaag niet anders.
Koen (El Branzo) Brans zang/harp, Koen (SwinniBoy) Swinnen zang/bass/uprightbass, Johan (Mr.Sico) Sikosek drums en Ruben (Mr.Ruby) Vervecken gitaar gaven er een serieuze lap op. Twee lange sets brachten zij good old Chicago Blues, met respect voor de originelen natuurlijk. Covers van Jimmy Reed, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson en zelfs Stevie Ray Vaughan werden een ietsie pietsie in een ander jasje gegoten en kregen daardoor dat typerende Bottle Nose geluid, waarin de harp en de bas van beide Koen(en) op de voorgrond trad.
Wetende dat El Branzo nog maar enkele jaren de smoelschuiver bespeelt, krijgt hij van mij alle eer, het is er niet aan te horen!
Ook het leuke vraag en antwoord spel tussen El Branzo en Mr.Ruby in ‘Mary Had A Little Lamb’ klonk zeer aangenaam en werd door het publiek alleen maar toegejuicht. En af en toe bracht Mr.Ruby een eenvoudige, doch prima solo. Alleen Mr.Sico bleef waar hij zat, op de achtergrond, en ook al is een drummer onmisbaar in een band, toch hoor ik ook graag, al is het maar heel even, een opzwepende drumsolo tijdens een optreden Misschien bij een volgende gelegenheid ??

Dat deze vrienden plezier beleven wanneer zij hun ding kunnen doen, straalt door tot het publiek en dus was de ambiance verzekerd en kon de Jo, met een brede glimlach op z’n gezicht, zijn zoveelste verjaardag in zijn nu al goed gevulde geheugen griffen. Wat zijn wij toch gelukzakken dat wij weer deel mochten uitmaken van dit fijne gebeuren. A ja, nog een gelukkige verjaardag Jo !  (Leen)

Playlist:  * nummers staan op hun, in december 2008 opgenomen, CD.

1.      I Ain’t Got You *

2.      Too Late *

3.      Trouble No More

4.      My Babe

5.      Who Will Be Next *

6.      Big Legged Woman

7.      Oh Baby

8.      Good Morning Little Schoolgirl *

9.      Help Me

10. Mary Had A Little Lamb

11. 40 Days and 40 Nights *

12. Rock Me baby *

13. Messing With The Kid

Pauze

14. Can’t Get Even With My baby *

15. Champagne And Reefer

16. Honey Hush

17. You Upset Me Baby

18. Jefferson Jericho Blues

19. Our Love Is Driftin’

20. Sweat

21. Tick Tock

22. Good Time Charlie

23. Don’t Send Me No Letter

24. Bassman Mama *

25. Tee Ni Nee Ni Nu

Bissers

26. Hoochie Coochie Man

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *