Cee Cee James
Gompelhof 27 mei 2012


Ze was al eens aangekondigd vorig jaar, maar toen is dat niet kunnen doorgaan. Dus deze keer moest het lukken om deze Canadese zangeres aan het werk te zien. In een lang Pinksterweekend met overvloedig zon, is het niet evident, maar Jo en Anette hebben ook nu weer de zaal vol gekregen. En het was de moeite. Een krachtige, ietwat ruige stem met een heel fluwelen kantje. Power Blues evenzeer als gevoelige soul en ballads.

Een greep uit de setlist leert dat zowel nummers uit haar nieuwste cd “Blood Red Blues”, ‘Thick like Blood’, ‘Walk On’, maar ook ouder werk zoals, ‘Crossroad Blues’, ‘Make It To The Other Side’ en ‘Done Love Wrong’ de revue zijn gepasseerd. Ook haar versie van ‘Nutbush City Limits’ is er ééntje om je vingers van af te likken.  Cee Cee staat geen 5 seconden stil op het podium. Ze gaat volledig op in de songs die ze brengt. Het is reeds eerder gezegd, blues is geen muziek genre, het is een gevoel dat recht vanuit het hart komt, en dat is bij deze dame zeker van toepassing.

Bijgestaan door haar echtgenoot Rob “Slideboy” Andrews op de rhythm guitar en de slide, en een zeer sobere maar efficiënte ritme sectie en een solo gitarist die weet hoe je de snaren moet buigen, was dit één van de betere optredens die ik heb bijgewoond. Een dynamisch optreden, van een innemend persoon met een aanstekelijke lach en een uitzonderlijke stem. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *