Optreden Country Feedback Club . Do 17 Februari 2011. Kaffee Lagossa ism CC. De Breughel Bree

Net op de dag dat Belgie het trieste wereldrecord land – zonder – regering verbrak ging het record toeschouwersaantallen voor de Country Feedback Club ook bijna aan diggelen ……wellicht zat iedereen aan de buis gekluisterd om te zien hoe Anderlecht netjes werd ingeblikt door Ajax, Amsterdam en het bevestigt nog maar eens wat wij al lang wisten : de Belgische competitie is een afdankertje voor veel te duur betaalde derderangspelers.

Bijzonder jammer voor CC De Breughel, Bree en kaffee Lagossa die al een tijdje de handen in mekaar slaan om de muziekliefhebber te verwennen met een zo breed mogelijk blues / roots / country / folk aanbod. Gelukkig weerhield het een lichtjes afgeslankte Country Feedback Club niet om dit optreden als een routineklus te beschouwen, integendeel zelfs, oprichter / frontman Guy Kennis, singer – songwriter met Kempische roots en in een ver verleden nog finalist van Humo’s Rock Rally, Guy Augustyns / guitar & harmony vocals en Bart Boonen / pedalsteel, guitar hadden er ondanks de magere publieke belangstelling duidelijk zin in en dat resulteerde in een gezellig avondje “Lost in the (Alt) Country”.

Een voordeel van eigen songwriting is dat je zelf kan bepalen wie je bent en waar je wilt zijn en dat uit zich dan bij Guy Kennis in prima songs als “Handsome Traveller”, “Cloud Walking Country” en de pareltjes “Stars Of June”, “Seventh King” waarmee de band in de voetsporen treedt van the Jayhawks, CSN & Y en Crowded House. Volgend jaar bestaat het gezelschap tien jaar en dat wordt hopelijk gevierd met een nieuw album, voorbije donderdagavond was het voor band en de generatiegenoten in het publiek onder het motto  “Sweet Memories” een geslaagde, sfeervolle mijmering / terugblik naar voorbije relaties (“So Sad, So Bored So 26”) , wanhopige jeugdliefdes en de in anno 2011 bijna ondenkbare ceremoniële handeling van het opleggen en koesteren van vinyl platen (“Simon & Garfunkel”), de noodkreet ” “I Whish I Was Your Friend” en met “Hippie Life” de komaf vaststelling dat het vroeger echt niet beter was …..

Uiteraard vertrouwde thema’s in het alt. country / americana / singer – songwriters wereldje die door de sublieme jankende pedal steel van BB bij ondergetekende zelfs kippenvel teweegbracht en het publiek aanzette om de band een verdiend applaus en bisnummer ( ‘Send Me No Dead Flowers” ) te gunnen. Belgie mag dan al decennia lang qua voetbal geen potten maar enkel benen breken, Country Feedback Club bewees in hartje Bree en op (Ge) Varenwinkel  dat zij met hun eigen songbook wel in de hoogste afdeling mogen opereren en dat je dan met recht en reden klassiekers als “Drunken Angel” (Lucinda Williams) en Neil Young’s “Everybody knows this is Nowhere” subliem mag coveren.  De afwezigen hadden nogmaals ongelijk en wij kijken met verwachting uit naar donderdag 3 maart wanneer Seatsniffer Walter Broes zijn opwachting maakt in Kaffee Lagossa. Het is duidelijk dat voor de muziekliefhebber in de Parel der Noorderkempen al een tijdje “Better Times” zijn aangebroken …nu ze nog uit hun luie zetel krijgen. (SWA)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *