Danny Bryant’s Red Eye Band    Goorblues     19 december 2010.

Ondanks de talrijk naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken en de spekgladde wegen, begeven wij ons deze namiddag toch naar Wuustwezel als echte die–hards,  want onze “dikke” UK-friend Danny Bryant gaf hier vandaag zijn allerlaatste optreden voor dit jaar. Hij houdt een winterstop van welgeteld 27 dagen om dan op 15/01/2011 opnieuw door Europa te toeren.

Het is altijd een heuglijk weerzien met ma Heather en pa Ken Bryant en samen met vrouwlief Kirby is en blijft Danny trouw aan zijn familie om zijn belangen te behartigen. Het moet voor een artiest toch heel aangenaam zijn om tijdens het toeren je familie niet te moeten missen.

Danny wordt ook vandaag weer begeleid door zijn Red Eye Band, bestaande uit pa Ken op bass en Trevor Barr op drums. En omdat het vandaag zijn laatste optreden is wijkt hij af van zijn ‘Just As I Am” programma en brengt hij ons een mengeling van eigen werk en covers. Onder andere de mooie Dylan ballade “Girl From The North Country” en de felle John Hiatt song “Master Of Disaster”. Na de pause begint Danny met het prachtige “Love Remains” en wel om een heel bijzondere reden. Dit nummertje werd immers gedraaid op de begrafenis van de in oktober jongsleden overleden “bluessister Heidi”. Haar familieleden waren allemaal aanwezig en dit was toch echt wel een heel pakkend moment.

Om een beetje in dezelfde sfeer te blijven gaf Danny zich helemaal over in het prachtige “Alone In The Dark”, gevolgd door een kleine medley van zijn “This Is The Blues” en Buddy Guy’s “Damn Right I Got The Blues”. En omdat hij goed is in het aan elkaar breien en mixen van songs bracht hij Dylan’s “I Shall Be Released” en “I’d Rather Go Blind” van Etta James, al is dit laatste bij ons beter gekend in de versie van Chicken Shack, als definitieve afsluiter.

Danny Bryant’s Red Eye Band, zij staan hoog genoteerd in mijn top tien en zij waren weeral onvergetelijk zoals ik al zo dikwijls heb gezegd. Bedankt Paul en Michel ! (Leen)

Playlist: * zijn niet van Danny, al de anderen zijn eigen werken.

Yonder’s Wall *

Just As I Am

Heartbreaker

Girl From The North Country *

Hideaway

Will You Love Me Tomorrow *

Love Remains

Rock Me Baby

Master Of Disaster *

Alone In The Dark

This Is The Blues/Damn Right I Got The Blues *

Knocking on Heavens Door *

Last Goodbye

Bisser:

I Shall Be Released/I’d Rather Go Blind *

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *