Dusty Dollar, Goorblues, 4 september 2011.

Dusty Dollar, neeneen, geen stoffig overzees bankbiljet, maar een rasechte, oerdegelijke, pasgeboren bluesband van eigen bodem. Ontstaan uit pure gedrevenheid van enkele kempenaren, die geen genoegen namen met hun “Blues Conspiracy” alleen, en daarom besloten om zorgvuldig een paar extra goeie muzikanten mee over de brug te trekken zodat ze samen hun ding aan de grote klok konden hangen onder de naam “Dusty Dollar”.

Deze vijfmansformatie bestaat uit Nico De Cock: Vocals, Andy Aerts: Guitar, Didier Claesen: Guitar, David Amendolara: Bass en Guido De Bock: Drums. Dat “The Blues” deze gasten op het lijf geschreven is, dat zie je, dat hoor je en dat voel je ! Vooral Nico kan je met zijn stemgeluid naar het zwarte zuiden van het land van the blues transporteren. Zijn ‘timbre’ voel je tot in het binnenste van je buik. Hij heeft er dan ook ‘het carrure’ voor…. Van de bandleden mag ik zeggen dat het leek of ze al jaren lang een hechte groep vormden. Andy en Didier die afwisselend prachtige solo’s naar voren brachten, David, die als een volleerde professional zijn ding stond te doen en Guido, die zoals het een goeie drummer beaamt, braafkes op de achtergrond op zijn speeldoos zat te trommelen. Dat het vandaag voor Dusty Dollar de eerste echte officiële vuurdoop was….. was voor diegene die dit niet wisten zeker niet te merken. Rory Gallagher, John Hyatt, Anthony Gomes en John Mayall zijn maar enkele namen waarvan Dusty Dollar nummers covert en de songkeuze is zo variërend dat men van het begin tot het einde geboeid blijft. Rustige nummers zoals het prachtige ‘When The Right Woman Does You Wrong’ en ‘Blues For The Lost Days’ wisselen met up-tempo songs zoals ‘Bamboozled’ en ‘Messin With The Kid’ enz.

Tussen het publiek troffen we Coralie en Ronald Burssens van ‘Cora Lee & No Trouble Blues Band’ aan. En omdat deze dame ook over de nodige decibels beschikt, vroeg Nico beleefd of ze met hem een duet wilde zingen en dus kon ze deze uitnodiging niet afslaan. Die twee samen op een podium, dat gaf vonken mensen, dat verzeker ik jullie.

 

Een leuk gezicht was ook Nico, die zich telkens ontpopte als een fenomenale luchtgitarist. En dat is nu net wat ik bedoel met “op het lijf geschreven”! Muziek loopt deze jongens door hun aderen en dat kunnen ze niet wegstoppen. Een dijk van een afsluiter met ‘He Came Dancing Across The Water’ van Neil Young bracht een einde aan deze fantastische namiddag. Paul en Michel namen een risico met het boeken van deze band, maar wat is het leven zonder risico’s? Zij hebben gewikt en gewogen en zagen dat het goed was. Dankzij deze geslaagde performance in Goorblues, zal voor Dusty Dollar de roem niet lang meer achterwege blijven en zal de weg voor deze mannen met (blues)rozen bezaaid worden. (Leen)

Setlist
Working Class Blues, All Your Love, Damn Right I Got The Blues, Old Habbits, Waiting For The Bus, The Letter, When I Leave Here, When The Right Woman Does You Wrong, Bamboozled, Messing With The Kid, I Thought I Heard The Devil, Blues For The Lost Days, A Million Miles Away, Further On Up The Road, Dead City, Darkest Before The Dawn, Bad Penny, Shotgun Blues, C’mon Suzie, Sweet Home Chicago, Cortez The Killer, Just Got Paid.

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *