CC De Breughel Bree - Bree, Belgium

GREG TROOPER  (USA)
CC. De Breughel – 16 oktober 2013.
http://debreughel.bree.be/

‘I Thought I Was Dreaming’ ….toen Cultuurcentrum De Breughel melding maakte dat onder het motto “De Geallieerden veroveren Bree” niemand minder dan Greg Trooper, Amelia Curran,Diana Jones, Matt Harlan en Dan Bern – een select clubje van Trans – Atlantische singer – songwriters – hun opwachting zouden maken in de Kloosterstraat 13.  In het kader van zijn onlangs verschenen album “Incident on Willow Street” – zie cd recensies / verplichte aanschaf overigens – mocht de legendarische troubadour Greg Trooper (gitaar, harmonica) de spits afbijten. Ondanks een stevige snotvalling – een hinderlijk (tour)restantje van het  traditionele slechte weer in Engeland – wist deze Philosopher from Brooklyn met pareltjes als ” This  I’Do” , “My name is Bill but they call me Hank” en “Dreams like This” in een mum van tijd het aanwezige publiek (h)eerlijk te overweldigen. Bovendien beschikt de sympathieke man niet alleen over een benijdenswaardig observatievermogen maar ook over een aanstekelijke dosis humor. “Green Eyed Girl” – met een knipoogje naar Van Morrison – “Mary of the Scots in Queen” – een folksong (about the groom’s mother Mary, joined in as a piper with the local pipe band and a guest called Irish Brian) die wereldwijd ongetwijfeld voor de nodige hilarische verwarring zorgt, het cynische “Good Luck Heart” zijn net als “Steel Deck Bridge”,”The Land of No Forgiveness” en de klassieker “Muhammad Ali, the meaning of Christmas” immers excellente meesterwerkjes die beslist muziekgeschiedenis schrijven.

Greg Trooper’s sublieme bundeling van positieve krachten ging na de pauze onverbiddelijk verder,  de ongelofelijke schoonheid en de turbulente geschiedenis van “Ireland”komen kleurrijk aan bod en met “Amelia”(Curran ?) steekt hij de heren en dames van CC De Breughel  & Lucky Dice een hart onder de riem voor hun niet aflatende inzet om het  singer – songwriters gebeuren in Bree op de wereldkaart te plaatsen. Als volleerde entertainer waardeert hij met het hemels mooie” We’ve Still Got Time”, “Hannah’s Dreams” en “Second Wind” de verzoekjes uit het publiek dat hem volmondig gelijk geeft wanneer hij met “Time for Love” terecht uithaalt naar de shutdown affaire in zijn thuishaven.


 
Normaliter bestaat er tussen droom en werkelijkheid een wereld van verschil maar met Townes Van Zandt ’s “Pancho & Lefty” en “I’m Dreaming”  maakt de 57 jarige Greg Trooper brandhout  van die stelling….een staande ovatie is dan ook de terechte beloning voor  zoveel vakmanschap is meesterschap. Zijn doordenkertje ‘nothing is a miracle or everything is a miracle’ neem ik blijmoedig mee naar huis. (SWA)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *