Michele D’Amour and the Love Dealers – Lost Nights at the Leopard Lounge

Michele D’Amour and the Love Dealers – Lost Nights at the Leopard Lounge

Website: https://www.micheledamourandthelovedealers.com/home
Facebook: https://www.facebook.com/pages/page/MicheleDamourandtheLoveDealers
Label:

Band:
Michele D’Amour: zang
Patrick McDanel: bass
Ronnie Bishop: drums
Ryan T. Higgins: gitaar

Tracklist:

 1. No Good
 2. Trouble
 3. Leopard Lounge
 4. Move On Down The Line
 5. Lost My Mojo
 6. All I Do is Work
 7. When the Blues Come Calling
 8. I didn’t Know
 9. Blue as Blue Can Get
 10. What the Cat Dragged In
 11. Last Man Standing
 12. Black Cat Boogie

Michele D’Amour is een singer/songwriter die haar thuisbasis heeft in Seattle. De band kende haar ontstaan in 2011, en zoals het een moderne bleusband past spelen ze een mix van blues, funky-blues, blues-rock, soul-blues en een streepje R&B. “Lost Nights at the Leopard Lounge” is na de EP “Sin Comin’ On” en “Ante Up” uit 2015 de derde release van Michele en haar Love Dealers. Alle nummers zijn originelen, en Michele schreef mee aan twee nummers samen met Cory Wilds.

Alle songs gaan over situaties die je tegen kan/kom(en)t in het dagelijkse leven en aan ons doorgegeven via de “blues”. De titel song “Leopard Lounge” is eigenlijk ontstaan door anekdotes die de bandleden aan het vertellen waren over de plaatsen waar zij optraden. De naam van de club is voor de cd fictief gekozen.
Voor de rest gaat het zoals dikwijls over misgelopen relaties: “Trouble”, “No Good”, “Last Man Standing”. Mistroostig is het gevoelen in “All I Do Is Work” en “ Blue as Blue Can Get”, enz..

Goed gezongen en muzikaal dik in orde. Normaal als je weet dat de bandleden hebben meegeschreven aan de songs. Dan is het aanvoelen veel sterker aanwezig van hoe het moet klinken. Een aanrader voor diversiteit in de goede zin van de bluestraditie.(JePe)