Premium Joomla Templates by iPage Coupon

Vanessa Collier – Meeting My Shadow

Vanessa Collier – Meeting My Shadow

Website: http://www.vanessacollier.com/
Facebook: https://www.facebook.com/music.vanessacollier
Twitter: https://twitter.com/vcolliersax
Label: Ruf Records
http://www.rufrecords.de/index.php?lang=en

Tracklist:
01. Poisoned The Well
02. Dig A Little Deeper
03. When It Don’t Come Easy
04. Two Parts Sugar, One Part Lime
05. When Love Comes To Town
06. You’re Gonna Make Me Cry
07. Whiskey And Women
08. Meet Me Where I’m At
09. Cry Out
10. Up Above My Head, I Hear Music In The Air.
11. Devil’s On The Downslide

Meeting My Shadow is de tweede release van deze youngster. De eerste voor het Duitse label RUF. Haar naambekendheid zal met een ruk omhoog gaan. Want Thomas Ruf heeft niet alleen een neus voor talent, maar heeft ook de middelen om dat talent aan de wereld voor te stellen. Vanessa is een zeer goede saxofoniste, maar ook een goede singer/songwriter.

Het is een goede mix van eigen nummers en covers geworden. Niet alleen zijn de teksten voortreffelijk “When It Don’t Come Easy”, “Two Parts Sugar, One Part Lime”, om er twee te noemen, maar ook muzikaal zit het goed. R&B, een beetje soul, invloeden uit New Orleans (Meet Me Where I’m At), en ja zelfs gospel (Up Above My Head, I Hear Music In The Air, Devil’s On The Downslide). De cover van B.B. King’s “When Loves Comes To Town” laat zien dat de dame weet hoe the blues in elkaar zit. Een ander tempo, goede zang, aangevuld met een goede gitaarsolo, die vervangen wordt door de sax, is haar versie zeker geslaagd.

Moderne blues dus met piano, blazers en een jonge, frisse dame met een goede stem, die haar talenten op de juiste wijze weet te gebruiken. Hopelijk binnenkort ook op onze podia. (JePe)