Andrew Chapman a.k.a. JoJo – Well It’s About time

Andrew Chapman a.k.a. JoJo – Well It’s About time

Well, It's About Time 

Website: https://www.jojotunes.com/
Facebook: https://www.facebook.com/andrewchapmanakajojo
Label: UpIsland Records
Video: https://www.youtube.com/watch?v=FeUGGRbpVoY&list=PLlJXWSMrs7VTa-Cld8wYiuACRNSyUSaa8

Tracklist:

 1. That's the Kind of Day That I Had Today 3:49
  2. Face of Love 3:07
  3. Harley Hotstuff 3:58
  4. Still Got the Message 4:33
  5. You've Got a Lover 4:09
  6. The Fit & the Feel 2:30
  7. She Don't Mess With My Buzz 4:12
  8. Will You Recognize Me 4:40
  9. Bag of Bones 2:29
  10. Plane Ride From Paris 4:57
  11. That Takes Some Balls 4:06
  12. Talk to Me 3:10
  13. Butterfly 3:18

  In den beginne was er Tony Braunagel die een band had, Buttermilk Bottom, en waarvoor Chapman ging managen en de heren helpen bij de release van een single op Polydor Records in 1970. Chapman komt dan Terry Wilson tegen en samen vormen ze The Bloontz All Stars, waar zich later ook Braunagel bij aansloot als drummer. Hun samenwerking valt uiteen als Chapman en nog enkele andere leden van de band zich aansluiten bij Johnny Nash, die top was op dat moment met “I can see clearly now”. Uiteindelijk geraakt Andrew Chapman het wereldje beu en begon een carrière in de bankwereld. Maar met muziek weet je nooit en enkele jaren geleden werd producer en recording engineer. En zo komt hij terug in contact met Terry Wilson en ook met Tony Braunagel en heb je als resultaat deze “Well, It’s About Time”.

Hij kan ook nog Teresa James strikken voor de backing vocals en John “Rabbit” Bundrick die achter de zwarten en witte toetsen plaats neemt.
Het is een mengeling geworden van blues met een vleugje soul en funk zoals dat tegenwoordig past. We gaan op die manier dus stevig van start met “ That’s The Kind Of Day That I Had Today”. Heel goed gitaarwerk krijgen we te horen in “Still Got The Message” waarin ook John “Rabbit” Bundrick zich van zijn beste kant laat horen op de Hammond. A sweet ballad in “You’ve Got A Lover”, en het meest bluesy nummer is toch wel “Bag Of Bones” samen met “That Takes Some Balls”. “Plane Ride From Paris” is gewoon mooi, vooral de piano partij.
Al met al een zeer gevarieerde cd met vooral de zangkwaliteiten van Andrew Chapman op de voorgrond, hoewel ik toch ook het zeer goede toetsenwerk onthou van John “Rabbit” Bundrick. (JePe)