Artur Menezes - Keep Pushing

Artur Menezes - Keep Pushing

Website: http://www.arturmenezes.com/
Facebook: https://www.facebook.com/arturmenezesofficial/
Label: Eigen beheer
Promotion: Frank Roszak Promotions
http://www.roszakradio.com/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=5-yvbL-JT0E

Tracklist:

01. Now’s The Time
02. Keep Pushing
03. Come With Me
04. Any Day, Any Time
05. Should Have Never Left
06. Love ‘n’ Roll
07. Pull It Trough
08. Give My Money back
09. Can’t Get You Out Of My Mind
10. Til The Day I Die
 
Artur Menezes is een Braziliaanse bluesmuzikant die in 1985 werd geboren in Fortaleza. Hij begon zijn muzikale professionele carrière in 2001. Hij woonde in de jaren 2006 en 2007 in Chicago, in de Verenigde Staten. Die periode leverde hem goede contacten en jamsessies op met John Primer, Charlie Love, The Silky Smooth Band, Linsey Alexander, Phil Guy, Brother John en Jimmi Burns. In deze periode was hij lid van de Amerikaanse band The Shakes, waarmee hij twee live albums opnam. In 2008 keerde hij terug naar Brazilië. In 2011 ging hij voor een periode terug naar Chicago om zijn album 'Early To Marry' te promoten. In 2012 mocht Artur openen voor Buddy Guy tijdens diens Braziliaanse tournee. In 2013 werd Menezes uitgekozen uit meer dan tweeduizend artiesten om te spelen met Eric Clapton op het Crossroads Festival in Madison Square Garden in New York. Onlangs deelde Artur in Brazilië nog het podium met Joe Satriani op een festival met twintigduizend bezoekers. Op de International Blues Challenge 2018 in Memphis werd Artur Menezes derde in de categorie bands en won hij de Albert King Gibson Award als beste gitarist. Op 28 mei verscheen zijn vierde album 'Keep Pushing', met daarop tien originele songs die door Artur Menezes werden geschreven. Gitaarvirtuoos Jos Smith is producer van 'Keep Pushing' en speelt mee op een viertal nummers als ritme gitarist.
 
Het album opent met het erg mooie en soulvolle 'Now's The Time', waarin de blazers met Jamelle Adisa op trompet en Dan Boisey op saxofoon uitdrukkelijk en op een uitstekende wijze aanwezig zijn. Toetsenist Carey Franck draagt het nummer met zijn warme Hammond klanken en Artur Menezes laat al vanaf het eerste nummer horen wat een fijne gitarist hij is met een pittige en opwindende snaren solo. Hij is niet alleen een begenadigd gitarist, Artur bezit tevens een erg goede, warme en volle stem. Hij weet die stem ook goed te gebruiken, want zo zoet hij klonk in de opener 'Now's The Time', zo rauw klinkt hij in de rock shuffle 'Keep Pushing'. Drummer Gary Novak en bassist Daniel Aged zorgen voor de stuwende groove en Carey Frank zorgt met korte toetsen riffs voor een fris geluid in deze shuffle. Toch zet Artur zelf de kers op de taart in deze titeltrack met splijtend en meesterlijk gitaar werk. Artur Menezes pint zich niet vast op één stijl, hij zoekt alle interessante genres op om ze te mengen in zijn bluesmuziek. We hoorden al een soul/blues en een rock shuffle. In het heavy bluesrock nummer 'Come With Me', gaat Artur meer de Jimi Hendrix weg op met overstuurde gitaar geluiden en ook in dit erg sterke nummer weet hij weer te imponeren op zijn sixstring. De prachtige slowblues 'Any Day, Any Time' wordt op een meesterlijke wijze gedragen door het uitstekende toetsenwerk van Carey Frank op het Hammond. Terwijl Artur deze slowblues met erg veel gevoel weet te zingen tovert de gitaarvirtuoos de ene na de andere heerlijke gitaar riff uit zijn gitaar. Artur Menezes roept in deze slowblues dadelijk herinneringen op aan de muziek van Robert Cray.
 
Daarna wordt het funky met 'Should Have Never Left', waarin de blazers weer uitdrukkelijk aanwezig zijn. Het fantastische snarenwerk van Artur trekt nogmaals alle aandacht naar zich toe in dit geweldige nummer. In het swingende jazzy 'Love'n Roll' bewijst Artur dat hij niet alleen over goede, maar ook over zeer snelle vingers beschikt. De gitaar van Artur kleurt samen met de sublieme trompet van Jamelle Adisa dit aanstekelig nummer op een fantastische manier. Voor degenen die graag de beentjes uitsmijten is 'Love'n Roll' een uitstekende song. Daarna gaat het weer de rauwere weg op met de funky bluesrocker 'Pull It Through', een uitstekend nummer waarin alle bandleden zich volledig kunnen uitleven. Naar het einde toe krijgt drummer Gary Novak de nodige tijd en ruimte om met imponerend slagwerk zijn klasse te etaleren. 'Give My Money Back' is een blues shuffle met een heerlijke groove. Artur zorgt er met zijn gevoelvol en pittig snarenwerk nogmaals voor dat de haren op mijn armen gaan rechtstaan. In de emotionele liefdesballade ' Can't Get You Out Of My Mind' zijn het weer de gitaar van Artur en de trompet van Jamelle Adisa die een bepalende rol spelen. Menezes sluit zijn vierde album 'Keep Pushing' af met de heavy rocker 'Till The Day I Die'. Een sublieme Daniel Aged zorgt met geweldig plukwerk op zijn dikke bassnaren voor een geweldige groovy baslijn en drummer Gary Novak laat nogmaals horen dat hij een klasse drummer is. Dankzij deze schitterende ritme sectie kan Artur Menezes zich volledig uileven op zijn sixstring en dat levert weer adembenemend snarenwerk op, zodat hij bij momenten aan Joe Bonamassa doet denken. Het zinderende 'Till The day I Die' is een geweldig nummer en een fantastische afsluiter van een subliem album. 'Keep Pushing' is een heel erg aangename kennismaking met de Braziliaanse gitaarvirtuoos Artur Menezes.(Walter Vanheuckelom)