Bluesed Up Bierbeek 03-04-2010

Blues'd UP ( Bierbeek 03/04/2010)

Voor het tweede jaar trekken we naar Bierbeek, en voor de tweede keer mag ik genieten van een prachtige bluesavond. Jill Hilleger, Bryan Lee en Mississippi Heat staan op de menukaart.


Jill Hilleger heeft de Banana Peel band meegebracht, en dan weet je al dat het goed gaat klinken. Jill zelf heeft behalve de looks ook de voice om het talrijke publiek te boeien. Rock en Jazz invloeden zijn haar niet vreemd, maar ze heeft de stem om dit alles tot een goed einde te brengen. Songs van o.a. Norah Jones en Anouk geven perfect weer waartoe deze dame in staat is. Uitkijken maar naar volgende optredens van haar.Bryan Lee is dan weer heel andere koek. Zwart pak, zwarte bolhoed, zo neemt hij plaats op de zitbank. Hij steekt zijn hand uit om te weten waar de micro staat, ja want ook al is hij blind, zingen doet hij rechtopstaand. Vanaf de eerste noten die hij speelt, weet je dat dit de Blues is. Het publiek weet zijn gitaarrifs naar waarde te schatten. Hij staat daar niet zo maar wat te spelen, nee hij voelt elke song. Het publiek voelt dat goed aan en gaat dan ook gewillig met hem mee op reis. Prachtige solo's op gitaar, maar ook de Italiaanse toetsenist van dienst weet van wanten. Anderhalf uur later moet Bryan tot twee maal toe terug komen, om aan de bis-wensen van de aanwezigen te voldoen.Mississippi Heat klinkt dan weer helemaal anders. Maar dat kan ook niet anders met een Pierre Lacocque, hij heeft nog Belgische roots (zijn familie zat in de zaal), die een begenadigd harmonica speler is. Werkelijk fantastisch welke geluiden je allemaal uit zo'n klein ding kan halen. Nu hij was goed bijgestaan door gastgitarist Carl Weathersby. Chicago Blues van de bovenste plank, zoals wij durven te zeggen. Gitaarsolo's om je vingers van af te likken. Wat later nog gevolgd door een dame met een dijk van een stem, Inetta Visor. Zij dwarrelt als het ware over het podium, en de heren op het podium hebben moeite om haar te volgen in haar zangkunsten.
Kortom, we hebben gekregen waarvoor we gekomen waren naar Bierbeek, of is het Bluesbeek geworden. Ik kijk nu al uit naar de line-up voor volgend jaar, dan mogen ze mij daar zeker weer verwachten.