Jeff Jensen - Morose Elephant

 

photo 3.JPG

 

Website: www.jeffjensenband.com

Facebook: https://www.facebook.com/JeffJensenmusic

YouTube: https://www.youtube.com/user/Jeffsblues81

Label: Swing Suit Records
www.swingsuitrecords.com

Promotion: Roszak Music Promotions
http://www.roszakradio.com/ 

 

Tracklist:

 

Side one:

1. Make it Through (J. Jensen)
2. Get Along (J. Jensen/V. Wainwright)
3. Fall Apart (J. Jensen)
4. Going Home (traditional)
5. Paper Walls (J. Jensen)


Side two:

6. What's the Matter with the Mill (Minnie/Mccoy)
7. Ash and Bone (J. Jensen)
8. Elephant Blue (Jensen/Ruffino/Bridgeforth)
9. Bad Bad Whiskey (A. Milburn)

10. I'll Always Be in Love with You (Ruby/Green/ Stept)

**Bonus Track**
11. Empty Bottles (J. Jensen)

Jeff Jensen, dat is een producer, componist en een bluesgitarist. Hem in één vakje duwen kan je dus niet en wil hij ook niet. Een titel als “Morose Elephant” voor een nieuwe cd is toch niet alledaags en vraagt wat uitleg. Morose staat voor treurig, zwaarmoedig, geïrriteerd. De olifant staat voor een sterke, wijze en moedige man, volgens zijn eigen zeggen. Je krijgt sterk de indruk dat dit voor een stuk over zichzelf gaat, en hij spreekt dat niet tegen. Toen hij nog in Portland woonde, is hij heel diep moeten gaan en was hij alles kwijt. De verhuis naar Memphis was opnieuw een keerpunt, zowel voor de muzikant alsook voor de mens Jeff Jensen.

Voor de opnamen kon Jeff rekenen op enkele vrienden muzikanten; bassist Bill Ruffino en drummers James Cunningham / Robinson Bridgeforth vormen de ritme sectie. Speciale gasten zijn Chris Stephenson (orgel / piano), Eric Hughes & Gary Allegretto (mondharmonica), Victor Wainwright (piano, Wurlitzer), Reba Russell (zang), Anne Harris (viool) en de blazers Kirk Smothers (sax) & Marc Franklin (trompet). Victor Wainwright was ook producer van de zang partijen. De cd is ingedeeld zoals een lp met kant A en B.

Ook de songs kan je niet in één vakje steken. Blues, soul, gospel, rock 'n roll, je vindt het allemaal terug op deze schijf. Er staan 7 eigen songs op en 4 die niet van zijn hand zijn. Zijn teksten hebben inhoud, en gaan dus vooral over eigen ervaringen en gemoedstoestanden. In “Get along” kondigt hij zelf aan dat dit een “protest” song is, idd “ waarom kunnen wij niet samenleven met elkaar of naast elkaar” is de onderliggende vraag. Wat drank met je kan doen verneem je zowel in “Bad Bad Whiskey” als in “Empty Bottles”. “ Elke muziekstijl die te maken heeft met je ziel, je hart en met je gevoelens is voor mij interessant. Maar ik voel me toch het beste thuis in de “Blues”. En die is genoeg aanwezig op deze “Morose Elephant”. (JePe)

Jeff Jensen European Tour: 

19/04: Café Goor - Gooreind
20/04: Bananpeel - Ruiselede
22/04: Blues Sphere Bar - Liège
23/04: CC De Steiger - Menen

  Apr. 07 Suhl (GER) - Moist Corner Apr. 08 Pfaffenhofen (GER) - Hotel Moosburger Hof Apr. 09 Geneva (CH) - BRASSEUR DES GROTTES Apr. 11 Ambon (F) - Nuit Du Blues Festival Apr. 13 Celle (GER) - Herzog Ernst Apr. 14 Emmendingen (GER) - Mehlsack Apr. 15 Kandern (GER) - ChaBah Apr. 16 Interlaken (CH) - Brasserie 17 Apr. 17 La Chaux-de-Fonds (CH) - Le Petit Paris Apr. 18 Lausanne (CH) - Taco’s Bar Apr. 19 Gooreind (B) - Cafe T’Goor Apr. 20 Ruiselede (B) - Banana Peel Blues Club Apr. 22 Liege (B) - Blues Sphere Bar Apr. 23 Menen (B) - CC De Steiger Apr. 25 Roermond (NL) - Cafe de Weegbrug Apr. 26 Deume (NL) - Keeping the Blues Alive