Derrick Procell – Why I Choose To Sing The Blues

Derrick Procell – Why I Choose To Sing The Blues

Website: http://www.derrickanamerican.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dprocell
Twitter: https://twitter.com/durock
Label: Hear And Now Music
Video: https://www.youtube.com/watch?v=kUeBJLQIweA
Publicist: Frank Roszak Promotions
www.frankroszakpromotions.com

Tracklist:

01. The Wolf Will Howl Again
02. Trouble Me No More
03. The Eyes Of Mississippi
04. Why I Choose To Sing The Blues
05. They All Find Out
06. Broke The Mold
07. Ain’t Nuthin More About It
08. Sorry
09. Who Will Tell Lucille
10. Back In The Game
11. Don’t Waste A Wish On Me
12. Too Much

Derrick Procell is een Amerikaanse singer/songwriter die van vele markten thuis is. Meestal beweegt hij zich in het Americana circuit. Hij zit ook in de reclamewereld waar hij de muziek maakt voor de likes als McDonalds, Chevy, Budweiser of Coca-Cola, om er enkelen te noemen. Maar de passie voor de blues, die hij in het begin van zijn carrière ook al speelde toen hij nog lid was van de Parchman Farm band, is nooit helemaal weggeëbd. Als je dan ook nog kan rekenen op een Grammy winner als Terry Abrahamson om je teksten te schrijven, versta je wel “Why I Choose To Sing The Blues”.

Alle muziek is van zijn hand, en voor vier nummers leverde hij ook de tekst. Via Terry heeft hij ook nog een paar grote namen kunnen strikken om mee te werken: Eddie Shaw, Billy Branch en Bob Margolin dragen dus hun muzikale steentje bij.
De opener “The Wolf Will Howl Again” is meteen raak. Uiteraard een tribute aan Chester Burnett of Howlin’ Wolf. Hetzelfde kan je zeggen van “Who Will Tell Lucille”. Hierin wordt op gevoelige wijze gevraagd wie aan “Lucille” zal vertellen dat B.B. King, de man die haar met zo veel liefde altijd heeft omringd en bespeeld, er niet meer is. En hij geeft ook zelf de uitleg waarom hij ervoor gekozen heeft de blues te spelen. Een zes minuten durende les in geschiedenis van de blues via Memphis en Chicago, met een rits aan grote namen die de revue passeren: Robert Johnson, Muddy Waters, Son House, Willie Dixon of ook nog John Lee Hooker, om er maar enkelen uit te kiezen. Nog een sterk nummer is “The Eyes Of Mississippi” waar Bob Margolin het gitaarwerk levert.
Naast de vele instrumenten die Derrick speelt op deze cd heeft hij nog een sterke troef: zijn prachtige soulvolle, maar toch krachtige stem.

Derrick Procell en Terry Abrahamson leveren met “Why I Choose To Sing The Blues” een zeer geslaagde cd af en je vraagt af waarom Derrick er misschien niet vroeger voor gekozen heeft de blues te spelen. (JePe)