Doghouse Sam & his Magnatones – Going Places

Doghouse Sam & his Magnatones – Going Places

 

Website: https://www.doghousesam.info/
Facebook: https://www.facebook.com/DoghouseSamandhisMagnatones
Label: Eigen uitgave
Video: https://www.youtube.com/watch?v=toFuzgY4MjY

Tracklist:

 1. I was wrong
 2. Slideaside
 3. Another Fight
 4. Cut to the Chase
 5. Nearly all the Time
 6. What 'bout That
 7. Go get some Grub
 8. 08. A little while
 9. You're Everthing to Me
 10. Nobody Else Around
 11. Your Next Move
 12. Dog Fever
 13. Take Care

  “Going Places” is alweer het derde album, na Buddha Blue en Knock Knock, van dit trio dat in 2012 het levenslicht zag. Wouter Celis aka Doghouse Sam (gitaar, mondharmonica, zang), Franky Gomez (drums) en Jack o Roonie (bas, upright bas), hebben intussen hun plaats gevonden in het blues/roots wereldje. Zij wonnen de Belgian Blues Challenge in 2014, en eindigden 2de op de European Blues Callenge van 2015. Dat zijn adelbrieven die kunnen tellen. Ze hebben dan ook een unieke eigen sound. Traditional, roots, en blues uit de jaren 50 samengebracht in een eigen stijl, dat is de R&B die zij brengen.
  Ook nu weer lag de lat zeer hoog voor dit zilveren schijfje. De 13 songs zijn allen originals van de hand van Wouter behalve “You’re Everything To Me”, maar het blijft in de familie want het is Jack o Roonie die hier voor tekende. Vanaf track 1 “I was wrong” is het goed raak. Een vette rif om te beginnen, gevolgd door de herkenbare stem van Doghouse Sam, met ook nog wat hulp op de piano van Bas Janssen. Het tempo gaat nog de hoogte in op “Slideaside” met wat dacht je een heerlijke slide maar het is vooral de ritmesectie die de toon aangeeft. Real blues krijgen we te horen in “Another Fight”. Swingen geblazen op “Cut to the Chase” en “Nearly all the time” met Evert Hoedt, de tweede gastmuzikant, op de saxofoon. Eigenlijk valt het gewoon niet meer stil. Gerockt kan er worden op “ A little while” waarop Wouter zijn skills op de blues-harp ook nog even bovenhaalt. Zware intro op het instrumentale “You’re everything to me” met een swamp-achtig vervolg. Normaal denk ik dan want Jack is degene die achter deze muziek zit. Hoe goed de muziek is hoor je in “Your next move”. Elvis zou hier niet misstaan. “Dog fever” etaleert dan weer wat voor goede muzikanten deze mannen zijn. Heerlijke gitaar, met Franky aan de drums die perfect stuurt. Als afsluiter het countryachtige “Take care”.
  Het moge duidelijk zijn dat deze “Going Places” weer hoog gaat scoren hier bij ons maar ook in het buitenland. Vakmanschap is meesterschap. (JePe)

De album release is op donderdag 09/11 in de Muziekodroom van Hasselt vanaf 20:30u

https://www.facebook.com/events/739076712938899/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D
 

NOV 9

Doghouse Sam & His Magnatones albumrelease // Muziekodroom