Doug MacLeod – Break The Chain

Doug MacLeod – Break The Chain

Website: http://www.doug-macleod.com/
Facebook: http://www.doug-macleod.com/
Label: Reference Recordings
https://referencerecordings.com/
Promotie en distributie: Broere  Promotion
www.broerepromotion.nl

Tracklist:

01.Goin’ Down To The Roadhouse
02. Mr Bloozeman
03. Lonesome Feeling
04. Travel On
05. LA – The Siren In The West
06. One For Tampa Red
07. What The Blues Means To Me
08. This Road I’m Walking
09. Who’s Driving This Bus?
10. Church Street Serenade
11. Going Home
12. Break The Chain

Deze BMA – winnaar voor onder andere “Acoustic Artist Of The Year” en “Acoustic Album Of The Year”, is met “Brake The Chain” toe aan zijn derde album voor het Reference Recordings label. Belangrijk voor Doug is het feit dat zijn zoon Jesse meegeschreven heeft aan de toch wel gevoelige titelsong van de cd “Break The Chain”. Het gaat hier om geweld dat gepleegd wordt binnen het gezin, en zij willen deze problematiek hiermee onder de aandacht brengen.
Voor ons belangrijk is het feit dat Doug wederom twaalf originele nummers heeft geschreven. Hij wordt bijgestaan door bassist Denny Croy, drummer Jimi Bott en percussionist Oliver Brown, die dat doen in zowel een duo -, trio – als kwartet bezetting. De cd is mee-geproducet door Janice Manusco, en voor de techniek werd beroep gedaan op Keith O Johnson in Skywalker Sound Studio die zoals bekend alles live opneemt. TTZ, alles in één take en geen overdubs.
Dat Doug niet enkel een uitstekend muzikant is wordt hier nog maar eens bevestigd door de toch wel persoonlijke teksten en verhalen die hij vertelt in zijn songs. Luister, liefst met de koptelefoon op, en geniet van de stille, integere muziek en de toch wel speciale stem van Doug. Akoestische blues is heden ten dage niet zo evident, maar in de bekwame handen van Doug MacLeod krijg je een meesterwerk. (JePe)