Gina Sicilia – Heard The Lie

Gina Sicilia – Heard The Lie

Website: http://www.ginasicilia.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ginasiciliamusic
Label: Blue Élan Records
Video: https://www.youtube.com/watch?v=SsYaWLSEdS0

Tracklist:

01. Heard The Lie
02. How Many Times
03. Ready For Love
04. Brighter Day
05. Angels Watching
06. Man In The Sky
07. Sugar
08. Darling
09. Light Me Up
10. I Do Bad Things
11. Growing Dim

Heard The Lie is alweer het achtste album van Gina Sicilia. Handelsmerk is haar volle “smokey” stem. De cd telt 11 nummers waarvan er zeven van haar hand zijn. Ze hanteert diverse stijlen, americana, gospel, country, maar allemaal met bluesy kleur. Dat is ook één van haar doelen. Blues overheerst, maar al de invloeden die haar gekneed hebben wil ze laten horen aan het publiek. Het publiek moet kunnen meezingen zegt ze zelf daarover.

De cd opent met de vlotte titeltrack, met direct de karakteristieke stem van Gina die de aandacht trekt. Gevolgd door een mooie ballad, How Many Times, die wel niet van haar hand is. Een voltreffer is zeker ook Brighter Day samen met Janiva Magnes, die de song ook meeschreef. “Man In the Sky” is dan weer een gospelachtige song met handgeklap en op het einde een marcherende mensenmassa die deze song zijn cachet geeft. Met Sugar gaat ze dan weer de verleidelijke toer op. Erg catchy trouwens.
Liefde, in al zijn vormen, goed en kwaad, is waar dit album over gaat. En de teksten zijn erg persoonlijk. Als je dan nog beschikt over een stem als Gina, kan je niet anders dan van een geslaagd album spreken, dat een breed publiek zal aanspreken. (JePe)