Jimmy Bowskill & Carlos Del Junco – Blues Etc…

Jimmy Bowskill & Carlos Del Junco – Blues Etc…

Website: www.carlosdeljunco.com
Facebook: https://www.facebook.com/CarlosdelJuncoMusic
Label: Big Reed Records
Promotie: Bluestime Productions
www.bluestime.ca
Video: https://www.youtube.com/watch?v=W9PP3Fv4aBs

Tracklist:

  1. Beale St Toodle-oo
  2. Roll Away The Stone
  3. Everybody Knows
  4. Heaven’s Where
  5. If I Called Your Name
  6. Confidence Man
  7. Can’t Lose
  8. Hug You (Live)
  9. Spike Driver Blues
  10. The Blues Don't Like Nobody (Live)


Twee generaties van de blues hebben hun eerste cd uitgebracht. De twee heren uit Canada hebben elkaar voor het eerst ontmoet in 2013. Carlos op de mondharmonica heeft een eigen manier van spelen en zingen. Jimmy Bowskill op akoestische gitaar is de perfecte aanvulling voor Carlos en omgekeerd. Zij vonden dat ook, en zijn dan maar begonnen om samen nummers te schrijven. Samen zijn de heren goed voor diverse Juno nominaties en awards alsook ‘Maple Blues Awards’. Dit zijn in Canada toch de hoogste onderscheidingen.

Op “Blues Etc…” vind je 8 nummers opgenomen in de studio en 2 live nummers. Roots, folk, blues met wat boogie en een country vleugje zijn ons deel op deze cd. Het ‘samensmelten’ van de twee instrumenten is subliem. Het vakmanschap van deze artiesten is buitengewoon. Je moet echt wel naar de hele cd luisteren om ten volle te genieten van deze akoestische golf.

Eind vorig jaar ben ik naar een optreden geweest van Tiny Leggs Tim samen met Steven Troch, in dezelfde stijl. Misschien dat zijn hun inspiratie gehaald hebben bij deze Jimmy Bowskill & Carlos Del Junco.
Wie van akoestische gitaar en van mondharmonica houdt, en bovendien het volume van zijn versterker niet per sé op 10 moet hebben staan, is deze cd een uitgelezen kans om te genieten. (JePe)