Monster Mike Welsh – Mike Ledbetter – Right Place, Right Time

Monster Mike Welsh – Mike Ledbetter – Right Place, Right Time

Website: https://monstermikewelch.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/search/top/?q=monster%20mike%20welch%20and%20mike%20ledbetter
Label: Delta Groove Music
http://www.deltagrooveproductions.com/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Xub4cUwJ77A

Tracklist:

 1. Cry For Me Baby
 2. I Can't Please You
 3. Kay Marie
 4. I Can't Stop Baby
 5. Down Home Girl
 6. How Long Can This Go On
 7. Big Mama
 8. I'm Gonna Move To Another Country
 9. Can't Sit Down
 10. Cryin' Won't Help You
 11. Goodbye Baby
 12. Brewster Avenue Bump

“Monster” Mike Welsh zit intussen 25 jaar in het vak, hij begon al op zijn 13de. Hij is tegenwoordig één van de key-players bij Sugar Ray and the Bluetones. Je kan hem misschien ook nog wel kennen als gitarist bij de Nick Moss band. Zes solo albums staan reeds op zijn naam. Hij is dus zeker geen onbekende.
Mike Ledbetter is één van de betere blues vocalisten heden ten dage. Gevormd als operazanger, opgetreden als jazz- , soul- en gospelzanger heeft hij uiteindelijk zijn roeping gevonden in de blues. Vraag maar eens aan Ronny Earl of Nick Moss naar de zangkwaliteiten van deze man.

Hoe komen deze heren elkaar dan tegen? Wel at te “Right Place and Right Time”. En dat was een tribute optreden ter ere van Otis Rush. Beide mannen konden het goed met elkaar vinden. “Mijn stem past perfect bij de manier waarop Mike gitaar speelt” zegt Ledbetter en omgekeerd zegt Mike Welsh, “De vocale aanvulling van Mike (Ledbetter) is uniek. Hij voelt als het ware hoe ik gitaar speel”.
Een samenwerking kon dus niet uitblijven, en deze cd is daar het product van. Originals aangevuld met covers van o.a. Willie Dixon en Elmore James om er twee te noemen. Muzikaal worden zij bijgestaan door een keure van muzikanten waarbij Laura Chavez (Candye Kane Band) het meest in het oor springt en op vier nummers haar gitaar-kunsten ten toon spreidt. Chicago Blues van een hoog gehalte, en hoewel de beide heren nog niet het gehalte hebben van pakweg een Buddy Guy of een Junior Wells, is hun naam geen onbeschreven blad meer in de bruisende West Side van Chicago. (JePe)