Richard van Bergen & Rootbag – Walk On In

Richard van Bergen & Rootbag – Walk On In

Afbeeldingsresultaat voor richard van bergen walk on in

Website: http://www.rootbag.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/rootbag
Label: Naked
http://www.donor.company/naked
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3zP9ZdyEti0

Tracklist:

01 Rock Me Right

02 Maybe Someday

03 That’s What You Do to Me

04 Can’t Keep Up

05 Love My Baby

06 Walk On In

07 Middle of the Night

08 Hey Baby

09 Snap!

10 Junk in the Trunk

11 Right On Time

12 I’m Willin’

 

Walk On In is het tweede album van Richard van Bergen en Rootbag. De band bestaat sinds 2010, maar de huidige driemans-formatie met Roelof Klijn aan de bas, en drummer Jody van Ooyen, is er gekomen na het overlijden van Dick Wagensveld en het stoppen van Jeroen Goossens. Voor de cd kregen ze bovendien nog hulp van deze zeer goede muzikanten: Roel Spanjers (Piano & Hammond), Erik Spanjers (Percussie) en Gait Klein Kromhof op de mondharmonica.
Behalve “I’m Willin”, een gospel traditional ingezongen door de drie heren, die bovendien maar 46 seconden duurt, zijn alle songs originelen van de hand van Richard van Bergen. De sound van deze band is geheel eigen. Het is een mix van Delta Blues met swampy achtige invloeden, ja zelfs de groove van New Orleans vind je er in terug. Ze hebben er wel aan moeten sleutelen, de vele optredens liegen er niet om, maar het resultaat is fantastisch. Rauw, met een zeer stevige ritme sectie en een gitaarvirtuoos die bovendien ook nog goed bij stem is, zo zou ik deze band durven omschrijven.
Ze gaan stevig van start met ‘Rock Me Right’, met die heerlijke retro-galm, één van hun handelsmerken, naar ‘Maybe Someday’ met een vrij stevige solo. Authentieker dan ‘That’s What You Do To Me’ kan je niet snel vinden. Jody neem niet enkel de intro van ‘Can’t Keep Up’ voor zijn rekening, maar is de hele song nadrukkelijk aanwezig samen met de hammond van Roel Spanjers. Elke song anders, maar toch zo herkenbaar zoals ‘Love My Baby’ waarin Gait Klein Kromhof zijn kunde mag laten horen. De titelsong ‘Walk On In’ is dan weer een onvervalste shuffle.  
De goede lezer heeft het begrepen: dit is het betere werk uit de lage landen en een must have voor elke (blues)verzameling. (JePe)