Sari Schorr – A Force Of Nature

Sari Schorr – A Force Of Nature

Website: www.sarischorr.com
Facebook: https://www.facebook.com/SariSchorrMusic/?fref=ts
Label: Manhaton Records
www.manhatonrecords.com
Publicist: Frank Roszak
www.frankroszakpromotions.com
Video: https://www.youtube.com/watch?v=08Fd_P53FZQ

Tracklist:
1.Ain’t Got No Money
2.Aunt Hazel
3.Damn the Reason
4.Cat and Mouse
5.Black Betty
6.Work No More
7.Demolition Man
8.Oklahoma
9.Letting Go
10.Kiss Me
11.Stop! In The Name of Love
12.Ordinary Life

Op de juiste plaats zijn op het juiste moment zijn is belangrijk. Mike Vernon, bekend producer van o.a. Fleetwood Mac, The Blues Breakers, Savoy Brown, Chicken Shack, Eric Clapton en Peter Green, mocht in 2015 terwijl hij al genoot van een semi pensioen, de prestigieuze “Keeping the blues alive” award in ontvangst nemen. Het was daar dat hij Sari Schorr hoorde, en hij was zodanig onder de indruk dat hij onmiddellijk voorstelde om een plaat op te nemen. Het resultaat is deze “A Force Of Nature”.
En net zoals Mike ben ik ook onder de indruk van deze Sari Schorr. WAT EEN STEM! Dit is power-blues van een ander gehalte. Ok de dame wordt bijgestaan door Innes Sibun, Oli Brown en Walter Trout, maar Sari heeft het voornaamste “instrument” in handen. Van de 12 nummers zijn er negen van haar hand, of heeft ze aan meegeschreven. De covers zijn niet alledaags te noemen. Op het tempo van “Black Betty” wordt flink de rem gezet, maar niet op het vocale geweld. Walter Trout mag op zijn eigen “Work No More” de gitaar hanteren, gesteund door de hammond. Voor één keer domineren de instrumenten. “Stop In the Name Of Love” is een echt blues-nummer. Je gelooft me niet, luister dan maar eens naar de versie van Sari: heerlijk. En hoe goed de “zangeres” Sari is hoor je op “Ordinary Life”. Hier klinkt haar stem zacht en vol gevoel. Van een wissel gesproken na al het vorige (vocale)geweld in bvb “Aunt Hazel” of “Demolation Man”.
Dit is een top album gezongen door een dame met een stem als een klok. Mike Vernon, ga nog niet met pensioen en brei een vervolg aan deze samenwerking. (JePe)