Steve Hill - Solo Recordings Volume 3

Steve Hill - Solo Recordings Volume 3

Website: http://www.stevehillmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/stevehillmusic
Label: Eigen uitgave
Promotie: Broere Promotion
www.broerepromotion.nl

Tracklist:

Damned
Dangerous
Still A Fool  & A Rollin Stone
Slowly Slipping Away
Rhythm All Over
Smoking Hot Machine
Troubled Times
Emily
Can’t Take It With You
Rollin &Tumblin / Stop Breaking Down
Going Down The Road Felling Bad
Walking Grave
 

“The meanest guitar player in Canada”, zo wordt Steve Hill ook wel omschreven. Een terechte benaming voor een carrière van inmiddels 20 jaar waar hij aan timmert. Een viertal jaar geleden vatte hij het plan op voor de “Solo Recordings. Volume 1 kreeg een Juno nominatie en won in 2013 ook “Album of the year” op het International Blues Challenge. Volume 2 werd zelfs een Juno Award winner, en nu is er dus Volume 3, naar zijn eigen zeggen zijn beste werk tot nu toe. De man is dan ook zoveel meer dan alleen een gitaarspeler. Hij is een echte one-man band. Steve speelt gitaar en mondharmonica. Hij bedient rechtopstaand met zijn voeten de basdrum zowel als de snare drum alsook de hi-hats. Met een drumstick aan zijn gitaar bedient hij alle andere percussie onderdelen.

Op de cd staan 9 eigen nummers en 4 opnieuw opgenomen covers. Pure blues-rock is ons deel. Met nummers als “Damned”, “Dangerous” of “Still A Fool & A Rollin Stone” wordt zeker het bewijs geleverd van de gitaarkwaliteiten van Steve. Gelukkig voor mij kan het ook wat stiller. Akoestische gitaar en een fraaie mondharmonica krijg je te horen in “Slowly Slipping Away”, “Troubled Times” en “Emily”. En hier zal ik wel weer tegen de stroom roeien, maar dit is het betere werk. Al zal het als hij full force speelt op een podium veel spectaculairder zijn voor de toehoorders.

Al met al dus toch voor ieder wat wils, al blijft het toch flink nadreunen in je hoofd na het beluisteren van de hele cd. (JePe)