Studebaker John & Lightnin' Guy - Gompelhof 18092011

Lightnin’ Guy & Studebaker John      Gompelhof Mol   18 september 2011

 

Dat Guy Verlinde, alias Lightnin‘ Guy een bezige bij is, en dat hij van vele markten thuis is, mag alom geweten zijn. Toch blijft die kerel mij verbazen. Zo trekt hij heden (16 – 26/09), in het voorprogramma van Studebaker John (Grimaldi) Europa door. En vandaag stonden zij op het podium van Gompelhof in Mol. Niet The Maxwell Street Kings (John’s vaste Band), maar enkele van Guy’s „Gators“ vergezelden hem swingend de avond door, namelijk Willy De Vleeschouwer (gitaar), Karl Zosel (bas) en Houserocker Erik Heirman achter de drums. Zoals gezegd Guy in het voorprogramma, maar dan wel zoals ik hem het liefste bezig hoor: „todo solo“. Covers „Pick A Bail o‘ Cotton“of het acapella gebrachte „Grinnin‘ In Your Face“, eigen materiaal „Against The Grain“ en „Don’t Cry Little Angel“, het maakt Guy niet uit, hij weet ze allemaal op persoonlijke manier neer te zetten. En het publiek genoot……

 


 

Na een korte pauze was het de beurt aan de uit Chicago afkomstige  Italiaanse Studebaker John. Deze 59 jarige slide-gitaar en harp „krack“ zocht zijn kennis bij Hound Dog Taylor en tot de dag van vandaag is dit nog steeds te horen in zijn nummers. Echte Chicago boogie blues waarbij je niet stil kan blijven zitten. De meeste songs kwamen uit zijn laatste CD’s: „That's The Way You Do” (2010) en “Self Made Man” (2006). Zie playlist. Regelmatig mocht Guy Studebaker John vervoegen en zoals het hoort, gingen ze mekaar dan muzikaal te lijf. Guy op smoelschuiver en John op slidegitaar. Was leuk om die mannen bezig te zien.

 


 

Dat de man een onuitputtelijk fysiek heeft mag wel gezegd worden, want veel pauze tussen de nummertjes viel er niet en The Gators hadden amper tijd om aan hun drankske te tutteren. Enkel tijdens „“A Fool Like Me“ dat John solo begon, mochten ze even bekomen om er direct weer tegenaan te gaan in „Two-Time Boogie“ (met Guy) en hierdoor smolten beide nummers naadloos ineen. John vond het ook niet teveel zich al spelend tussen het publiek een weg te banen. Dat natuurlijk door de omstaanders zeer geapprecieerd werd.

Als afsluiter terug een reunie tussen beide artiesten met „I Am The Houserocker“.

Is er nu een meer toepasselijker titel? Denk het niet he….. want er werd wel degelijk gerockt vanavond !

 


 

Leen

Foto’s Staf

 

Playlist Studebaker John

Headin Down To Maxwell Street

Side By Side

Fine Cadillac

Tmblin Down The Road

A Fool Like Me/Two-Time Boogie

Self Made Man

Back In Your Town

Son Of The Seventh Son

All Aboard

She’s Got It Right

 

I Am The Houserocker.