The Gin Palace Jesters - Huis Verloren - Hoorn

The Gin Palace Jesters
3 December 2011
Huis Verloren – Hoorn(NL)

http://ginpalacejesters.com/index.html
http://youtu.be/hZAopU7oOOU

The Gin Palace Jesters is een country/ honky tonk en rockabilly band uit Chicago. Ze brachten onlangs hun tweede cd in eigen beheer uit. Persoonlijk spreekt die mij meer aan dan de eerste. Dat heeft meer te maken met het feit dat er meer up-tempo nummers op de tweede staan. Ze waren in de lage landen voor een aantal optredens. Het noord - Hollandse Hoorn heeft een aardige naam opgebouwd wat betreft rock & roll en rockabilly. Dat stamt al uit de jaren tachtig en de laatste jaren van Rock & Roll Sunday in Mei. Op andere momenten in het jaar spelen er ook met enige regelmaat dit soort bands ergens in deze provincie plaats. Zo deed in september JD McPherson Hoorn aan en was het deze keer de beurt aan The Gin Palace Jesters.
Waar ze op hun laatste cd met zes personen speelden stonden er nu maar 3 muzikanten op het podium waaronder bandleider Dave Sisson Verder stonden er een contrabassist en een gitarist die voor deze tour speciaal waren ingehuurd. Een drummer die ook mee was gekomen uit de US vandaan was de dag ervoor weer teruggevlogen en was er dus niet bij. Met andere woorden, een uitgedund gezelschap.
Voordat de zaal open ging werd er nog even wat gerepeteerd. Dat heb je als je niet op  elkaar bent ingespeeld.
Het publiek kwam niet in grote getalen op naar de gezellige zaal ‘ Huis Verloren’. Dat zal ook wel te maken hebben gehad met sinterklaas viering bij vele gezinnen en families. Als de teller op vijftig bleef staan heb ik het naar boven afgerond.
De band begon keurig op tijd te spelen en speelde de meest uptempo nummers die op de setlist stonden. Wat ze deden deden ze goed maar het feit dat ze niet op elkaar ingespeeld waren en dat er vrij ongeïnspireerd werd gespeeld maakte dat er geen moment een vonk oversloeg naar het publiek. Ook het publiek had snel in de gaten wat er gaande was. Bandleider Sisson had een en ander verteld aan aanwezigen in de pauze en dat maakte dat er toch enige ontevredenheid was onder het publiek.
Al met al een wat teleurstellende avond. Ik zet de cd wel lekker op in de auto. (Nico Druijf)