THE PALADINS - New World

THE PALADINS

Album : New World.

New Worldlabel : Lux Records
Booking : Twinstreet / Bart De Houwer
Publicity EU : Robbie Klanderman.
 1. New World
 2. Waterman
 3. Things Keep Changin’
 4. Mar Solitar
 5. If You Were Only Mine
 6. Wicked
 7. Should Have Been Dreamin’
 8. I Know When I’m Not Wanted
 9. Magic Touch
 10. Without Love
 11. No Pain Anymore
Wat is er leuker dan het 36 jarig bestaan van een band te vieren met een nieuw album ? The Paladins grijpen deze gelegenheid aan om 'eindelijk' nog eens op de proppen te komen met nieuw materiaal. Wij vallen meteen met de deur in huis : Dave Gonzales, Thomas Yearsley en Brian Fahey staan anno 2017 live nog steeds garant voor een prima swingende House Rockin' Blues maar op de nieuwkomer "New World" wordt het allemaal iets rustiger aan de man / vrouw gebracht. Ouderdom wellicht of drukt de sympathieke frontman Dave Gonzalez met "Wicked", instrumental "Should Have Been Dreaming", "Without Love"  en soulsleeper " No Pain Anymore" een Haciënda Brothers / Stone River Boys stempeltje op dit schijfje ? De waarheid ligt wellicht ergens in het midden maar niet getreurd, integendeel, al is het  voor de die -hard fans wellicht eventjes raar kijken als de heren met de openings / titeltrack "New World" een hedendaags maatschappelijk thema aanspreken en met "Waterman" zelfs in de voetsporen van Tony Joe White dreigen terecht te komen.
Inderdaad, "Things Keep changin' " en het is met dit prima, bluesy nummertje, het rockend "If You Were Only Mine" (with Leo Dombecki on piano, organ) , "I Know When I'm Not Wanted" en "Magic touch" dat The Paladins ietsiepitsie terugkeren naar de periode dat zij ondermeer met Los Lobos de vaandeldragers waren van de specifieke California rockabilly / roots / blues sound.  Let's Go Baby ! 
"A New World "....zit er wellicht ook niet aan te komen met dit album maar the Paladins ( with Leo Dombecki / piano, organ, Laura Chavez / guitar, Laura Jane Wilcock / backing vocals) blijven terecht graag gezien gasten in hun tweede vaderland De Lage Landen ! (Swa)