The Wise Fools - Café Toontje Lager 30/01/2011

The Wise Fools          30/01/2011        Café Toontje Lager          Meer

Zet op een zondagnamiddag vier, uit de regio Brasschaat-Mariaburg komende, getalenteerde bluesliefhebbende midlifers op een podium, luister naar wat ze te vertellen hebben en geniet van zalige momenten. Dat is zo ongeveer wat Staf en mij overkwam in de tweede helft van ons ‘zogezegde’ luie weekend. Gisteren al een zeer fijne zaterdagavond mogen meemaken en vandaag gaat het elan verder. Dit alles dankzij die ene midlifer Frank. Mocht hij mij niet verteld hebben dat hij met zijn ‘Wise Fools’ vandaag in Meer zou spelen, wij zouden iets heel moois hebben gemist. Een totaal ander genre van blues op het programma en dus absoluut niet te vergelijken met dat van gisteren in Deurne.

En laat dat nu net het verschil maken waarom ik zo’n fervente bluesliefhebster ben. De variatie in dit genre is zo onnoemelijk groot, dat je alle dagen naar deze muziek kan luisteren zonder dat die begint te vervelen.

 

 

“Oude authentieke blues” had Frank me gezegd, “dat is waar wij voor gaan”. Geen loeiharde, gierende gitaren (al is dat ook zeker wel mijn ding), maar the real stuff. En zo geschiedde, zwervend langs de muzikale highway van New Orleans tot Chicago, mochten wij deel uitmaken van deze trip. Allerlei blues-stijlen kwamen aan bod, waarin vooral Frank, alias ‘Hotlips’ Dirickx de hoofdrol speelde op de harp. ‘Lord Of The Strings’ Luc Verduyckt liet ons rillingen krijgen in het prachtige “After Hours”. En in dit plaatje mogen natuurlijk drummer Jan ‘Animal’ Van den Eynde en bassist Leo ‘Lowdown’ Lesire niet ontbreken. Inderdaad Blues van de bovenste plank, Frank had helemaal niet overdreven en zowel ik als de talrijk toegestroomde Nederlanders waren deze namiddag in de ban van the Wise Fools.

 

De mannen hebben ook een CD (demo) uitgebracht, volledig in eigen beheer,  en enkele van de daarop vermelde nummers kwamen natuurlijk ook aan bod (zie playlist, vet). Verder op dit schijfje vinden we: ‘Low Down And Evil’ en ‘Change It’.

BLUES IS BACK IN TOWN

Dat de gasten bezig zijn met een nieuwe Full CD, verbaast me niets. Nog dit jaar zal die gereleased worden. Ik kijk er alvast naar uit, want ik hou wel van de stijl die deze mannen laten horen. Of om het in hun woorden te zeggen : Blues is back in town ! (Leen) (foto’s: Staf)

Playlist:
Worried About That

Good Morning Little Schoolgirl

Two headed Woman

Early In The Morning

Gangster Of Love

Country Boy

I Done Got Over It

Mellow Down Easy

I Can Tell

Radiates That Charm

I Cried My Eyes Out

Pause:

Driving Wheel

Rock & Roll Baby

All Your Love

Wildcat Tamer

Bite The Dust

Jenny Brown

The Things You Do

My Babe

After Hours

Taste Of….Medicine

Shakin’ All Over

Congo Square

I Wish You Would

I Ain’t Got You

Bissers :

Next Time You See Me