Thornetta Davis – Honest Woman

Thornetta Davis – Honest Woman

Website: http://thornettadavis.com/
Facebook: https://www.facebook.com/DETROITQUEENOFTHEBLUES/
Label: Sweet Mama Music
Publicist: Frank Roszak Promotions
www.frankroszakpromotions.com

Tracklist

1- When My Sister Sings the Blues

2- I Gotta Sang the Blues

3- That Don’t Appease Me

4- Set Me Free

5- Am I Just A Shadow

6- I Need a Whole Lotta Lovin to Satisfy Me

7- I’d Rather Be Alone

8. I Believe (everything gonna be alright)

9- Sister Friends Indeed

10- Get Up and Dance Away Your Blues

11- Can We Do It Again

12. Honest Woman

13. Feels Like Religion

Thornetta, where have you been all this time. Dat deze dame tot nu onder de (lees mijn) radar heeft verbleven, is bijna niet te geloven. Ze begon nochtans al in 1987 als backing vocal. In 1996 verschijnt haar eerste solo album ‘Sunday Morning Music’, en sindsdien gaat alles in stijgende lijn. Ze opende voor o.a. Ray Charles, Etta James, Koko Taylor, Junior Wells en Smokey Robinson. Ze is een ware legende in Detroit, waar ze in 2001 werd ingewijd in The Detroit Music Hall Of Fame, en sinds 2015 wordt ze de Detroit Queen of Blues genoemd.

Op ‘Honest Woman’ staan 12 nummers van haar hand, behalve het eerste “When My Sister Sings the Blues”. Dat is van haar zus Felicia Davis. Het is meer een verhaal over hoe Thornetta de blues zingt en wat dit losmaakt bij de toehoorder. Heel mooi als ode aan haar zus.
Voor het overige is dit een werkstuk waarbij je niet kan blijven stil zitten. Funky, bluesy, soulvol gezongen nummers met ook nog enige gospel. “I Gotta Sang The Blues” zet je meteen in vuur en vlam. Vurig gezongen door Thornetta in duet met Kim Wilson die naast de zang natuurlijk zijn kwaliteiten op de mondharmonica laat horen. Heerlijk! “Set Me Free”, “ I Believe” en “ Feels Like Religion” verzorgen gospel – en funky klanken. Naast de uptempo nummers staan de voortreffelijke ballads “ Am I Just A Shadow” en “I’d Rather Be Alone”. En je moet maar eens goed naar de teksten luisteren.
Dit is een uur puur genieten van een dame met een zalige, volle en soulvolle stem. Aangevuld met muzikanten die hun vak kennen, altijd weer die heerlijke orgel en de blazers ergens in de achtergrond, maken van deze cd ‘Honest Woman’ een echte must have. (JePe)