Tom Craig and Soul Patch - Get Ready For Me

Tom Craig and Soul Patch - Get Ready For Me

Tom Craig & Soul Patch | Get Ready for Me 

Website: www.soulpatchband.net
Facebook: https://www.facebook.com/SoulPatchblues/
Label: Eigen uitgave
Promotie: Frank Roszak
www.frankroszakpromotions.com

Tracklist:

 1. Louita (feat. Soul Patch)
 2. How Did I Break the Rules (feat. Soul Patch)
 3. Get Ready for Me (feat. Soul Patch)
 4. Can't Stop Thinking 'bout You (feat. Soul Patch)
 5. She Did It to Me( She'll Do It to You)
 6. Ballroom Dancer
 7. Captain Funk
 8. Please Forgive Me Baby
 9. Tornado
 10. Can't Help Myself
 11. Nothin' That a Man Can't Do
 12. Every Woman

Frontman, zanger/gitarist Tom Craig en drummer John O'Connell zijn partners in de Blues en Roots muziek voor de afgelopen tien jaar. Het afgelopen jaar hebben ze samengespeeld met Eric Johnson op hammondorgel, tenor saxofonist Vince Gleason, bassist Randy "Rando" Branning en bariton saxofonist Skyler Hagner.

Hun brede muzikale CV bevat muzikale genres zoals klassieke Memphis Soul en R&B tunes als die van Wilson Pickett, Otis Redding en Al Green, maar ook retro R&B van James Hunter en Mayer Hawthorne, om maar enkelen te noemen. Hun liefde voor de blues blijft echter overeind. Tijdens hun optredens spelen ze songs van de who's who in het genre: Willie Dixon, Muddy Waters, Freddie King, Albert King, BB King, Buddy Guy, evenals eigentijdse artiesten zoals Robert Cray, Stevie Ray Vaughan en Joe Louis Walker. Dit jaar, in januari, zullen ze de Delaware Blues Society vertegenwoordigen in Memphis Tennessee op de International Blues Challenge!

“Get Ready For Me” bevat allemaal originals. Alle songs zijn van de hand van Tom Craig. Soul Patch heeft geholpen met de arrangementen, terwijl Tom Craig en John O’Connel instonden voor de productie. Voor zijn debuut biedt Craig en zijn muzikale cohorten een schitterende collectie van gitaar -, hoorn-aangedreven en door de hammond omwikkelde songs aan die aanleunen bij zowel blues, soul en jazz. Als zanger combineert Craig naadloos subtiliteit en branie in de wijze van de geweldige jazz vocalisten en als gitarist is de inspiratie van één van zijn idolen, B.B. King, duidelijk te horen. In zijn toch wel splijtende gitaarsolo’s hanteert hij het goede principe van “Less is More”. De songs variëren van blues shuffle's zoals "I Can't Help Myself", over het meer funky "Louita", naar soul met "Ballroom Dancer", tot echte ballads als "Every Woman". Moderne blues dus en voor ieder wat wils. (JePe)