Roepaen Podium - Ottersum, Netherlands

Jimmy Lafave & Band in Roepaen, Ottersum (Nl) – Zondag 15 september 2013.

————————————————————————————————————

“Emotionally Yours” …..

Dat er wel degelijk belangstelling is voor namiddag concerten bleek nog maar eens afgelopen zondag . De Roepaense nightclub was met de komst van Jimmy Lafave & band eens te meer het ‘Walhalla’ van het Americana singer – songwritersgebeuren, niet alleen voor ondergetekenden maar voor behoorlijk wat generatiegenoten was het een  uitgelezen mogelijkheid  om deze Texaanse songsmid op een ‘fatsoenlijk’ uur nog eens aan het werk te zien.  Vrij verrassend was de afwezigheid van toetsenist / accordionist Radoslav Lorcovic in de band maar het werd aangenaam gecompenseerd door een leuke kennismaking met ‘nieuweling’ Phil Hurley (Stonehoney) die onder  de goedkeurende ogen van de meester zelf, “Mr. Sympathico” Bobby Kallus / drums en Glenn Schuetz / bass voortdurend bewees dat hij bijzonder aardig overweg kan met een gitaar. Eens te meer overtuigt  Lafave het talrijk opgekomen publiek dat zijn mengeling van country, blues, folk en rock – gekenmerkt door sterke verhalende teksten, subtiel gitaarwerk en fraaie, emotievolle vocalen – anno 2013 nog steeds recht van bestaan heeft.

Songs als het hemels mooie “Going Home”, “Café in the Rain”, “These Days”, “Clear Blue Sky” en “River Road” spreken immers boekdelen en werden door het aanwezige kenners / luisterpubliek met (h)erkenning ontvangen en gracieus gerangschikt onder de noemer “Vakmanschap is Meesterschap” !

Lafave liet zich van zijn aangenaamste zijde zien  – er konden zelfs meerdere kwinkslagen vanaf – betrok met ondermeer  “Every Grain of Sand”, “Buckets of Rain”en “Just Like A Woman”  Bob Dylan in het sfeervolle gebeuren en bracht met “Magnolia , “Snowin’ on Raton” en “These Days” respectievelijk een ere – saluut aan de onlangs overleden J.J. Cale, Townes Van Zandt en Jackson Browne.

Bovendien werd er regelmatig een leuke portie “Bohemian Cowboy  & Deep South 61 Delta Highway Blues” gereserveerd en kreeg de band met “Bye Bye Johnny” zelfs mijn Hasseltse “Rock & Roll Baby” aan het heupwiegen. Jimmy Lafave @ Roepaen 2013 ….een fantastisch concert dat door het enthousiaste publiek gehonoreerd werd met een staande ovatie en als dank voor zoveel (luister)aandacht 3 x  mocht bissen en wij konden op die wijze extra genieten van ondermeer “Have You Ever Seen the Rain”(John Fogerty), “Living on Tulsa Time”(Danny Flowers) en “Not Dark Yet” (Bob Dylan) . Liefde is ….na een optreden van Jimmy Lafave, “Going Home” hand in hand met je vriendin.  Met dank aan Chris Tangelder. (Swa & Carine)

 

PS: Op het concert werden ondermeer de albums “Trail Two” en “Trail Three” –  Music Road Records – te koop aangeboden. Aanraders !!!

info : http://www.villagerecords.com/product_info.php?products_id=8814

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *