John Primer with The Little Boogie Boy Blues band    23/01/2011

Gompelhof   Mol

Vandaag op de affiche in het Gompelhof te Mol, the one and only ‘John Primer’. Hij die nog heeft gespeeld in de bands van Willie Dixon, Muddy Waters en Magic Slim. Deze keer werd hij bijgestaan door top of the bill uit Nederland: The Little Boogie Boy Blues Band onder leiding van gitarist Hein Meyer (alias Little Boogie Boy). John had zijn vaste bandleden: The Real Deal Bluesband thuis gelaten om te genieten van een welverdiende rustpauze, want in mei – juni dit jaar starten zij terug met een tournee door Benelux en Duitsland. Maar onze Hollanders zijn meer dan waardige vervangers, moet wel, anders zou je nooit met de nu al legendarische John Primer het podium mogen delen.  Rasechte onvervalste Chicago Blues op het programma, dat wordt weer genieten.

  

 De eerste twee nummertjes, waaronder ‘Since I Met You Baby’ worden verzorgd door Hein, die het liefst met zijn vingers de snaren van zijn Fender bepoteld.  Het valt me ook op dat zijn stem enorm veel op die van ‘Howlin’ Wolf’ lijkt, vooral wanneer hij “low” gaat. Na de voorstelling van de band: broer Harry Meyer op drums, Jan Den Boer op bass en Bart Landstra met de bluesharp, werd het tijd om John op het podium te roepen.

  

 Volledig in het zwart gekleed, zwarte hoed incluis, beklimt onze ondertussen bijna 66 lentes tellende kwiekaard de bühne, na eerst zichtbaar van het applaus te hebben genoten.

   

 

En geloof het of niet, de eerste noten weerklinken uit zijn Gibson en ondergetekende staat al vol met  ‘goosebumbs”. “I Left That Town” swingt lekker weg gevolgd door het zalige slidewerk in “They Call Me John Primer” waarin hij natuurlijk zichzelf in de bloemekes zet.  Het duo John – Bart is telkens weer prachtig om te horen en Bart krijgt meer dan eens de gelegenheid van John om te soleren. En dat werd hem in dank afgenomen. “Before You Accuse Me”, “Close To You Baby”, “Give Me Back That Wig”, “Sweet Home Chicago”, “I’m Leaving”, “Moneymaker” enz… van uptempo nummers en boogies terug naar slowblues en vice versa, het bleef boeien en het publiek genoot. Onder hen mochten we een delegatie van Goorblues tellen die voor deze gelegenheid afgezakt waren naar Mol. En natuurlijk ook tal van onze noorderburen. Time flies when you having fun en veel te vlug was deze namiddag weer gepasseerd. En toen John tijdens zijn bisnummertje DeDe Priest ontdekte tussen het publiek, kon het natuurlijk niet anders of zij moesten samen een duetje brengen. En dat werd het toepasselijke “Got You On My Mind” van Joe Thomas & Howard Biggs. Dankbaar om wat we weer voorgeschoteld hebben gekregen, rijden we nagenietend naar huis. En de Jo ……. Die was weer helemaal in zijn nopkes. (Leen)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *