Lightnin’ Guy & The Mighty Gators          16/01/2011        Café BP Mortsel

Op een zondagavond 50 km ver rijden om rond 21 uur nog naar een optreden te gaan kijken en goed weten dat je ‘r ’s anderendaags om vier uur uit moet….. hoe gek moet je daarvoor zijn. Wel ondergetekende is zo gek en heeft het er zeker voor over want ze weet dat ze “waar krijgt voor haar geld”.  Al vanaf de eerste keer dat ik Lightnin’ Guy zag performen, ben ik een fan geworden, deze sympathiekeling  blijft me keer op keer verbazen, zowel acoutisch, als samen met zijn Gators.

 Vandaag kon Guy weer rekenen op zijn twee vaste bandleden: Karl Zosel aan de bass en Thierry Stievenart achter de drums .”Little Chris” Van Nauw, vroeger nog aktief bij Howling Bill, is een graag geziene ‘special guest’ bij Guy z’n  Gators en mag vandaag dan ook met regelmaat prachtige gitaarsolo’s naar voren schuiven. Deze avond ook twee jonge snaken aanwezig  tussen het publiek: Paul (harp) en Johan (gitaar) De Laat. En Guy zou Guy niet zijn mocht hij die gasten niet bij op het podium roepen. Deze muzikale broers, die nu al een voorliefde voor de blues laten blijken, wanneer ze samen met Guy het nummer “Linda Lu”  brengen, staan garant voor de opvolging van onze favoriete muziek in ons kleine  Belgenlandje.

Voor de slide en de smoelschuiverij zorgt Guy natuurlijk, want daar is hij namelijk  een primus in. En wederom lukt het hem om het publiek te bespelen en naar zijn hand te zetten.  Of ze brullen de longen uit hun lijf in “Mojo Boogie” of “Poison” of ze zijn  muisstil wanneer hij  “Voodoo Child” en “Bring It On Home” acoustisch brengt.

  

Ik houd altijd mijn hart vast als Guy, in het midden van de kroeg, op een barkruk (of iets dergelijks) kruipt om daar dan ne solo te geven, en ja hoor, weer was het van dattum, tijdens “Long Distance Shuffle” torende hij weer hoog boven het publiek en deze keer met gitaar i.p.v. zijn harp. Zelf zou ik het besterven met mijn hoogtevrees.

  

Twee sets van telkens meer dan een uur zijn voor de mannen geen enkel probleem want na een overdonderend applaus worden er nog enkele bisnummers  uit de mouw geschud om uiteindelijk met de laatste noten van “Automatic” dit fijne spektakel te laten eindigen.

Wreed content keren we weer huiswaarts en na me enkele keren in mijn bed te hebben rondgedraaid, moest ik er weer uit om de dagdagelijkse werkplicht te gaan vervullen. Maar toch had ik de hele dag dat leuke voldane gevoel in mijn lijf… (Leen) (foto’s: Staf)

Playlist:
Help Me
Crossut Saw
Me & My Blues
Love Light Shine
Soul Jivin’
Fallin’ For You

Love Strong
Mojo Boogie
Crazy ‘Bout My Baby
1Let’s Have A Party

Tijdens pause:

Voodoo Child/Bring It On Home  acoustisch.
If You Walk With The Devil

No Time To Waste

Rock & Roll on My Radio

Long Distance Shuffle

Hip Shake

Linda Lu

Poison

Junko Partner

Bon Ton Rouler

Bissers :

Stand By Me

Automatic

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *