Luke Walter Jr – Mr Blunk

Luke Walter Jr werd geboren als Luk Renneboog op 22 november 1947. Zijn vader was een bekend artiest in Antwerpen, zijn moeder van Bulgaarse afkomst. Het idee rond Blue Blot ontstond in 1986 in de woestijn van Nevada. Hij was er te gast bij Albert Szukalski, een goede vriend van hem. Die was er bezig met een groot kunst project en Luke deed PR werk voor hem. Tijdens die trip ontmoette hij ook zijn vrouw Martine. Zij werkte in New York als fotografe maar was ook manager van twee kledingszaken.
De naam “Blue Blot” betekend muziek maken die een doordruk is van de Blues.
Tijdens zijn optredens sprak hij altijd Engels. Ten eerste waren verschillende leden van de band Amerikaans, maar ook omdat het repertoire in het Engels gezongen werd.
De groep debuteerde in 1987 met “Shopping for love” maar de grote doorbraak kwam er met “Bridge to your heart” het tweede album. Nummers als “Bridge to your heart”, “September”, “Who is he, and what is he to you”, “No no no”, “Pretty good” en “Hold the line” hebben deze groep voor altijd een plaats gegeven in de Belgische muziek scene.
In juni 1993 krijgt Luke te horen dat hij leukemie heeft. In oktober 1993 mag hij het ziekenhuis verlaten. In 1994 maakt hij dan zijn laatste album met de groep, “Blue Blot”. Speciaal voor de twee laatste nummers trekt hij samen met de andere leden van de groep naar de Muscle Shoals Studios in Alabama, waar zij samen werken met niemand minder dan Tony Joe White.
In 1996 dan krijgt hij te horen dat hij hervallen is. Hij verlaat dan de groep en neemt nog een soloalbum op “ Back to normal”, what is in a name. Hij sterft in juni 1996. Zijn geweldige stem leeft voort in zijn muziek en een genre dat hij creëerde, BLUNK.

Artiest in de kijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *