Neal Black – Café De Blauwe Wolk (Zottegem)23/04/2011

Neal Black – vocals, guitar
Chris Jefferson – bass
Vincent Daune – drums

Van Geel naar Zottegem, het is even rijden met de wagen. Maar het weer is goed, er wacht een warme droge nacht. Dus op dat vlak waren er al geen problemen. En het vooruitzicht om na 4 of 5 jaar nog eens Neal Black aan het werk te kunnen zien, liet alleen maar goede dingen verhopen.

En die goede dingen werden volledig ingelost. Ik Daniela en de mensen van De Blauwe Wolk bij deze nog eens bedanken voor hun uitnodiging.De Blauwe Wolk is wat je noemt “ A small venue”, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Je staat heel kort bij de artiest en deze, in dit geval Neal Black, was daar heel blij mee. Als je aan Texas Blues denkt, dan heb je zoiets van: ”het gaat luid worden”. Maar Neal heeft al heel wat blueswaters doorzwommen, en blijkt van meerdere markten thuis. Hij begint alvast akoestisch en dat wordt door de aanwezigen zeer goed gesmaakt. Zijn versie van “I Can See Clearly Now” kan wat mij betreft meedingen met die van Jimmy Cliff of Johnny Nash.

Voortreffelijk was ook de versie van “Who Do You Love” met daarin Allman Brothers geluiden en een moment om de bassist Chris Jefferson speciale aandacht te geven. Met de nodige whiskey’s on the rocks die door zijn keel krijgen we ook nummers te horen van zijn laatste cd: “Chicken Shack Cognac” en “Sometimes The Truth”. Die cd “Sometimes The Truth” is trouwens nog maar 14 dagen uit, en was dus een gegeerd item onder de aanwezigen. Ikzelf heb er ook één gekocht, en je krijgt ze binnenkort te horen als cd van de week.

De man kan goddelijk gitaar spelen, maar het is toch vooral zijn doorleefde, zware maar toch gevoelige stem die mij doet vallen voor zijn muziek. De man heeft zijn 18  daagse tour door Europa afgesloten en is inmiddels terug in Amerika. Ik hoop dat ik niet opnieuw 5 jaar moet wachten om hem live aan het werk te horen. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *