Neal Black – De Blauwe Wolk – 04/12/2012

Al van toen ik Neal voor de eerste keer gezien heb, nu zo’n vier of vijf jaar geleden,  nog in café Meulenberg in Mol, vond ik hem fantastisch. Dit was het derde optreden dat ik kon bijwonen en nog steeds ben ik onder de indruk van die man. En mijn dochter Stephanie, nochtans geen fervente blues-liefhebber,  is het volledig met me eens. Neal Black, dat is warmte, sfeer, oprechtheid en vooral klasse.

 

Het zaaltje in de “Blauwe Wolk” is dan ook uitermate geschikt voor zo’n intiem optreden. De goede zorgen van Billy doen de rest.
Het is hetzelfde drietal van het vorige optreden. Neal(zang en gitaar)San Antone, Kris Jefferson(bass) New York en  Vincent Daune(drums)Paris.

Het leuke aan zo’n avond is dat Neal eigenlijk zelf niet weet wat hij gaat spelen. De eerste en laatste song wel, maar wat er tussen ligt hangt af van de sfeer in de zaal en de respons van het publiek. “Say yeah”, “Say oh yeah”. De shuffles worden afgewisseld met ballades, en de gitaar solo’s zijn nooit te lang of te schreeuwerig. Texas blues van het hoogste niveau. De songs komen uit de 7 cd’s die Neal ondertussen heeft uitgebracht.  Een kleine greep: “Out Of The Hole”, “The King Of San Antone”, Chicken Shack Cognac”, “Who Do You Love” en “I Can See Clearly Now”.

Zoals het hoort krijgen Kris en ook Vincent de nodige ruimte om hun kunnen te tonen. Maar het is toch Neal die letterlijk de show steelt. De nodige whiskeys zorgen ervoor dat zijn stem blijft klinken zoals ze klinkt, rauw en puur. De volgende keer ben ik er weer bij in de “Blauwe Wolk”. (JePe)

 

Nu donderdag 08/12 nog te bekijken in de Muziek-O-Droom van Hasselt.

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *