Neal Black – Sophie’s Pub – Roermond 20160328

 

De kalender van Neal is overvol, en deze keer staat België niet in de agenda. Dan maar het dichtstbijzijnde kiezen en de keuze viel dus op Sophie’s Pub in Roermond. De rit naar Nederland werd gekenmerkt door zwaar onweer, dat maakte dat we maar een goede twintig minuten voor aanvang ter plaatse waren. Sophie’s Pub zag er vanbuiten niet groot uit, en dat was het ook niet vanbinnen. Maar wel des te gezelliger. Een echt “bruin café” zoals wij dat noemen, met de nodige plakkaten, borden, boomstammen met wegwijzers (allemaal richting Australië), en vooral Truus en haar team uiterst vriendelijke dames achter en voor de toog.

IMG 0677 resize

Mijn dochter Stephanie en ikzelf worden zoals steeds heel hartelijk begroet door Neal en zijn kompanen. Nog even een sigaretje roken, de whisky met veel ijs klaarzetten en dan beginnen ze eraan. Intussen is het café goed gevuld, en het zijn echt wel mensen die voor de blues gekomen zijn.
Neal begint met een instrumentaal nummer, dat ik niet kan thuisbrengen, en waarop duchtig gejamd wordt, maar “Sometimes The Truth” als tweede nummer is al direct een voltreffer. Je hebt vaste waarden tijdens het optreden zoals “Did You Ever? (Jail in San Antoon), en “Who Do You Love” waarop de drummer Dave Bowler en vooral Kris Jefferson op de bas hun vakmanschap laten bewonderen. De songs worden geput uit zowat alle cd’s van Neal met o.a. “I Cal See Clearly Now”, “Chicken Shack Cognac”, “Judgement Day”, “Steppin Out”, en zelfs “Bad Things, Good People” van zijn nieuwste cd samen met Larry Garner “Guilty Saints”. De recensie hiervan volgt nog op de website van BealeStreet.be . Shuffles en ballads volgen elkaar op, en Mike Lattrel aan de piano laat de avond zeker niet zomaar aan zich voorbijgaan. Er worden twee sets gespeeld van +/- één uur. Een absolute primeur mochten we meemaken tijdens de pauze. Pizza voor iedereen. Hummm, en ook die werd gesmaakt door alle aanwezigen. Bisnummers moeten er ook zijn, en het sublieme “Jesus & Johnny Walker”, van zijn vorige cd “Before Daylight”, is de afsluiter van deze leuke avond. We nemen afscheid van Neal en zijn muzikanten, en ook van Truus met de belofte dat we zeker nog eens terugkomen.
Roermond – Antwerpen is +/- een uur rijden, dus tijd genoeg om de nieuwe cd in de wagen te beluisteren. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *