The band:

Neal Black: guitar, vocals

Mike Lattrell: piano

Jean-Michel Tallet: drums

Abder Benachour: bass

De bekendste zolder van Geel, Carte Postale, was het decor van een niet zo evident optreden. Neal Black & The Healers staan immers bekend en garant voor Power Texas Blues. 9 albums en 20 jaar is Neal actief voor het Franse label: Dixiefrog. Hij had dan ook geen enkele moeite om twee sets van 75 min vol te spelen.

Neal is natuurlijk de drijvende kracht; stevig gitaar werk en zijn doorleefde, scheurige stem zijn zijn handelsmerk. Maar Mike Lattrell aan de piano is een beetje het verlengstuk van Neal. Hij neemt moeiteloos de solo’s over van Neal die dan de tijd krijgt om zijn keel nog wat te smeren. De nodige whiskeys zorgen ervoor dat zijn stem blijft klinken zoals ze klinkt, rauw en puur.

De ritme sectie staat stevig met Abder en Jean-Michel. En dat het echte rasmuzikanten zijn bewijzen ze als ze losgelaten worden in o.a. “Who Do You Love” waarin Abder een zalige 5 minuten alle snaren van de basgitaar laat trillen.

De shuffles worden afgewisseld met ballades. Ingetogen op “Judgement Day” en zijn versie van “I Can See Clearly Now”, waarna we na de nodige “Say Yeah’s” het magistrale “Did You Ever (spent a night in the jale of San Antone)” te horen krijgen. Zijn uitzonderlijke gitaarkunsten laat hij dan weer horen op de instrumentale nummers “Steppin’ Out, “Chicken Shack Cognac” en “Pink Chainsaw Boogie”. Covers zijn er ook: “How Do I Get to Memphis” (Solomon Burke) en “Goodbye Baby” (Elmore James). Van zijn nieuwste cd “Before Daylight” brengt hij “The Road Back Home” en “Hangman’s Tree”. En als verrassing een hele nieuwe song “Black Melon Jam”.

Op cd is alles mooi afgewerkt, maar live voel je echt de passie, het vuur, ook het gemak waarmee hij zijn gitaar bespeelt. Na het optreden wist hij nog te vertellen dat er volop gewerkt wordt aan nieuw materiaal. Dat is dan weer iets om naar uit te kijken.

Je kan Neal Black & The Healers nog gaan bekijken op 21/11/ om 20:00u in Hamont-Achel in zaal De Posthoorn. Niet te missen als je van een stevige portie Blues houdt. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *