Unplugged met Piet Van den Heuvel .

CC. De Markthallen, Herk – de – Stad

Zaterdag 15 januari 2011.

Eten voor het zwemmen …… iedereen kent wel dit verbod dat ons als kind blijkbaar onterecht werd opgedrongen. Voor muzikanten lijkt het verorberen van een maaltijd vlak voor een optreden ook geen nefaste gevolgen op te leveren. Integendeel, terwijl de eerste bezoekers afgelopen zaterdag  De Markthallen betraden voor het optreden van Piet Van den Heuvel & band zaten de heren nog gemoedelijk te tafelen ….het resulteerde achteraf  in een subliem concert dat dan ook terecht  werd bedacht met een staande ovatie. Een optreden dat een tijdje aan een zijden draadje hing want de singer – songwriter / muzikant  stak afgelopen week met een hardnekkige griep in bed. Gelukkig was er buiten het zweet dat gutste van oren richting prostaat geen enkel zicht – en hoorbaar probleem voor de man die al een eeuwigheid erg succesvol aktief is in het Belgische muziekwereldje en met  “Meanwhile at the Moon Parlor” in 2007 een heuse klassieker afleverde.

Voor opener “Paper Moon” en bisnummer  “Every Now and Then” stak hij  zijn vakmanschap is meesterschap veren alleen op de hoed, de rest van de (h)eerlijke avond werd Wannes van De Velde’s bewering “Ne Zanger is een Groep” door het voltallige gezelschap op een schitterende manier in de verf gezet.

Inderdaad, David Piedfort / gitaren, Mike Smeulders / keyboards, accordion, Bart Buls / bas en drummer Pieter Doms zijn net als hun orkestmeester jongens met zeer weinig ego maar des te meer persoonlijkheid en dat werd dan ook dankbaar door het vrij talrijk opgekomen publiek geapprecieerd. Uiteraard kreeg dat verplicht aanschaf album met  “Better Wake up Soon”, “Mile Wide, Inch Deep”, “Way Past Pumpkin Time” en “Comes True Love” terecht hernieuwde aandacht en enkele van  de zorgvuldig gekozen covers kregen het publiek zelfs aan het meezingen. Ondermeer Ben Harper’s ” Steal My Kisses from you” en Bob Dylan’s “Serve Somebody” waren verantwoordelijk voor die in singer – songwriterskringen niet alledaagse gebeurtenis. Met de herkenningsapplausjes voor John Mayer’s ” Your Body is a Wonderland” , “Waiting on the World to Change” en “Water of Love” (Dire Straits) bleek het publiek zelfs uit kenners te bestaan en dat is in culturele centra waar zien en gezien worden meer regel is dan uitzondering ook niet vanzelfsprekend….

De  zomerhit  “You, don’t believe in Nr. One ” (1981) mag dan anno 2011 door Piet al lachend als een jeugd / puberzonde beschouwd worden het is, zo bleek zaterdagavond, nog steeds een steengoed nummer, net als het radio – hitje “Half Past Time” en  newcomer “Big Wheels” – een schitterende train / road song  – dat zal prijken op het nieuwe album dat waarschijnlijk in het najaar  zal verschijnen. Met de klassieker “Travailler c’est trop dur et voler c’est  pas beau ( Zachary Richard, Julien Clerc, Alpha Blondy ) kregen – zonder een standpunt in te nemen –  onze politiekers een veeg uit de pan en het tevreden publiek een waardige uitsmijter. Piet Van den Heuvel & band ……het werd vooraf aangekondigd als een concert om te ontdekken, Bealestreet Belgium nam de proef op de som en keerde uiterst voldaan naar huis. (SWA & Carine)

 

Cd recensie ; “”Meanwhile at the Moon Parlor” // Piet Van den Heuvel  (by Swa – verschenen bij Rootstime mei ’07)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *