Reba Russel – Gompelhof 25062011

Dirty Dollar Blues Band:

Didier Claesen: Guitar
David Amendolara: Bass
Andy Aerts: Guitar
Guido De Bock: Drums
Nico De Cock: Singer

Even dacht ik dat ze zich hadden vergist in de naam. Ik dacht dat The Blues Conspiracy op het podium stond. Maar niks van dat hoor. En dat werd duidelijk bij de eerste tonen die we hoorden. Hoewel drie leden van deze band ook spelen bij die andere, dit is een andere band. Hier krijgt de power de bovenhand. Met nummers als “I Thought I heard The Devil”, “When I Leave Here”, “Sweet Home Chicago” en “Shotgun Blues” dan versta je wel dat het er stevig aan toe ging. Nico kreeg na het optreden oprechte felicitaties van Reba. En dat is toch wel een mooie erkenning.

Reba Russel Blues Band

Wayne Russel: Bass
Dough Mc Minny: Drums / Blues Harp
Josh Roberts: Guitar
Reba Russel: Singer

Deze dame grijpt je onmiddellijk bij de keel met haar sterke energieke stem. “Move To Mississippi” en “Toolbox Blues” brengen je meteen in de stemming voor de avond. Ze kan putten ondertussen uit 5 cd’s en ze gebruikt ze allemaal. “Blues is Mine” van de cd Bleading Heart heeft een fantastische tekst, “She’s a slave to the sound” en “Although she’s white she can sing the blues” zijn enkele van die opmerkelijke zinnen. Josh Roberts speelt intussen de zaal plat met innemende gitaarsolo’s. Oh ja, en als je dacht dat een man niet kan multitasken, dan bewijst Dough het tegendeel. Drummen en mondharmonica spelen jawel, het kan. Soul met Aretha Franklin en Willie Dixon (Spoonful) komen ook aan bod. Wist je dat ze backvocalist is geweest voor U2. Wel als een soort tribute aan die band krijgen we prachtige versie van “When Love Comes to Town”. Uiteraard moet een keel goed gesmeerd worden, en een goede Jack Daniels komt af te toe langs om zich te kwijten van die taak.

Set 2 begint eigenlijk met een Josh die mag improviseren op de slide. En geloof het of niet, volledige 15 min weet hij alleen het publiek te boeien. Reba neemt dan terug over natuurlijk met een prachtige slow blues “You Know My Love”, met heel veel gevoel gebracht. De song krijgt ook een heel apart ritme mee. Wayne krijgt dan even alle aandacht met “Sell The Bitches Car” . Nog een paar hoogtepunten zijn een Memphis Minnie song, “Darkest Days”, met wederom een prachtige solo van Josh, “Almost a memory” en “Soul Wrecking Satruday”.
Het was voor mij 5 jaar geleden dat ik ze nog aan het werk zag. Ik hoop vurig dat het nu niet zo lang meer zal duren, voordat ze terug komt. “The Old Lady” did it again. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *