Rob Tognoni    18/11/2010   Gompelhof   Mol.

Rob Tognoni, aka“The Tasmanian Devil”. Wie met zo’n nickname door ’t leven gaat zal wel uit ’t goeie hout gesneden moeten zijn. En inderdaad onze prille net 50 geworden, Australische duivel doet zijn naam alle er aan.
Rob en zijn Duitse bandleden,  drummer Mirko Kirch en bassist Frank Lennartz zijn al 5 jaren samen en onafscheidelijke vrienden geworden.  De mannen houden van Rock ‘n’ Roll en dat bewijzen zij ook met hun huidige tour  met de gelijknamige titel; Rock and Roll LIVE. Hiervan verscheen er natuurlijk een album en vanavond brengen ze voornamelijk songs uit deze dubbel CD.
Zoals voorheen reeds gezegd, is Rob een echte duivel, en het citaat van één van mijn Nederlandse collega’s: “Alleen Jimi Hendrix,  Rory Gallagher en Stevie Ray Vaughan mogen hem de hand schudden, mochten ze nog leven” is echt wel van toepassing. Zelden een gitaarspeler gezien die zo vingervlug en zo gemakkelijk over de hals van zijn instrument glijdt als Rob. Het lijkt wel kinderspel.

Zijn ouwe hits als ‘Jim Beam Blues” en “Itty Bitty Mama” doen het nog steeds goed en worden dan ook luidkeels meegejoeld. De geheel eigen versie van Hendrix “Hey Joe” mag natuurlijk ook niet ontbreken.Persoonlijk ben ik niet echt een fan van deze loeiharde muziek, maar de talrijk opgekomen fans, waaronder een vrouwelijke delegatie van Goorblues, genoten van elk moment, dan kon ik wel aflezen van hun grimassen die ze trokken als Rob weer eens een solo ten beste gaf. Gelukkig brachten Rob en de zijnen ook enkele gevoelige Blues nummertjes zoals: “Product of  a Southern Land” en “Red House”. Dit laatste gaf mij dan weer een kippenvelmoment.
Zo was er voor elk wat wils, want Rob weet hoe hij het publiek kan bekoren.


Nieuw deze avond was het rechtstreekse live interview tussen Rob en JePe van radio Mol tijdens zijn uitzending Bealestreet. Zo konden de luisteraars onder andere vernemen dat Rob nog enkele weken doorgaat met de tour en op 6 december vrouwlief terug in zijn armen mag sluiten.Potdoof maar wel heel tevreden konden we terug huiswaarts rijden, we noteren dat het dan bijna 2 uur ‘s nachts is.
Maar zoals alle duivels, komt ook Rob tot leven als de nacht nog jong is…..
Bedankt Jo en Anete voor weeral een prachtig, memorabel spektakel !

Leen

Playlist:

Ik probeer deze zo volledig mogelijk weer te geven, want de “groten” der aarde spelen niet meer met playlisten, het zit em “all in the head” zoals Rob zelf zegt.

1.              Rock ‘N’ Roll Business Mann

2.              Black Chair

3.              Dirty Occupation

4.              Bad Girl

5.              Dark Angel

6.              Drink Jack Boogie

7.              Instrumentaal

Pauze

8.              Product of  a Southern Land

9.              Itty Bitty Mama

10.       My Acid is Kicking in

11.       Hey Joe

12.       The Real Thing

13.       Keep your Head above Water

14.       Red House

15.       Jim Beam Blues

Bissers

16.       This is Rock and Roll

17.       Roadhouse Blues

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *