Ruf’s Blues Caravan, maandag 15/04/2013 Kunsthumaniora, Brussel

Tomorrow’s Guitar Heroes

De Kunsthumaniora van Brussel vormt het decor voor dit toch wel uniek optreden in België. En dus krijgen we in het voorprogramma twee bands te horen met leerlingen van het 7de en 8ste jaar, afdeling muziek. Of dat het eindwerken zijn weet ik niet, maar wel dat het goed gespeeld en gezongen was. Misschien als ze wat meer zouden optreden, dat dan hun zelfvertrouwen iets groter is.

Na de vorige edities van The Blues Caravan met voornamelijk dames, Girls With Guitars, was het dit jaar de beurt aan “nieuw” gitaar talent: Bart Walker, Jimmy Bowskill en Joanne Shaw Taylor.
De hoofd-act van de avond werd onthoofd door de afwezigheid van Joanne Shaw Taylor, die ziek en uitgeteld in haar hotelkamer lag. Jimmy Bowskill en Bart Walker moesten dan maar de meubelen redden. En met verve !!! De ondertitel bij de affiche is: “Tomorrrow’s Guitar Heroes”. Gitaar spelen kunnen die mannen inderdaad, hoewel het toch twee heel verschillende stijlen zijn. Bart Walker brengt Texas style Blues Rock met een soul en country tintje, de man is van Nashville afkomstig, terwijl Jimmy meer neigt naar echte Rock met heel wat wawah en lange solo’s. Beide heren hebben natuurlijk geput uit hun respectievelijke laatste cd’s “Waiting on Daylight” en “Back Number”, maar ook hun idolen als Freddie King (Going Down) en Stevie Ray Vaughn (The House Is A Rocking) werden niet vergeten. Onder het goedkeurend oog van o.a. minister Guy Vanhengel en de voorzitter van de BBS hebben de beide heren in twee aparte sets netjes twee uren volgespeeld. Ik had graag Joanne nog eens aan het werk gezien, de laatste keer was is Bierbeek, want haar werk is sterk geëvolueerd, maar dat zal dus voor een andere keer zijn. Ik zal de drie artiesten nog maar eens programmeren tijdens BealeStreet.be op donderdagavond. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *