Rusty Roots Cd voorstelling Muziek ‘O Droom Hasselt 10/02/2011

 

Donderdag 10 februari 2011 zullen de leden van Rusty Roots zich nog lang geheugen. Er was genoeg reclame gemaakt voor de cd voorstelling. De toegang was gratis, maar ja, je weet maar nooit. De mensen van de Muziek ‘O Droom en van Move2Blues hadden er in elk geval alles aan gedaan om het “feest” te laten slagen. En jawel, bluesminnend Vlaanderen was present. De cd was reeds goed onthaald, maar nu ging het om de live voorstelling.

Wel het dient gezegd, en ik meen dit echt. Ze klinken live nog veeeel beter dan op de cd. Daar waar ze op de cd soms nog wat CCR klinken is dat live veel minder het geval. Rusty Roots heeft een eigen sound. Jan zingt de pannen van het spreekwoordelijke dak. De swing en de sfeer zitten er onmiddellijk in. En alle nummers van de cd krijgen de nodige aandacht. Ik ga hier niet alle nummers opnoemen van de cd. Kijk even bij de cd recensies en je hebt meteen een overzicht.

Maar ik wil wel de sfeer beschrijven van die avond. Alle leden hebben er duidelijk zin in en ook het publiek laat zich niet kennen. Kris speelt de ritme gitaar, maar vooral op de mondharmonica schittert hij. En dat klinkt geweldig. Fantastische klanken kan je hiermee produceren. Bob zijn gitaar solo’s zijn van de betere kwaliteit. Live krijg je daar uiteraard meer ruimte voor, en hij benut die volledig, aangemoedigd door Jan en de zaal.. De twee mannen die het minst in de kijker staan, Nico en Stefan, geven perfect het ritme aan. En als het leuk is gaat de tijd snel voorbij. Uiteraard moeten er bis nummers zijn: ééntje van de Hollies en ééntje om CCR te eren. Een perfecte avond met muziek van bij ons. Meer moet dat echt niet zijn. Mocht je ze gemist hebben, kijk op www.rustyroots.com voor de volgende optredens. Zeker de moeite.

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *