Tangled Eye – Carte Postale, Geel – 25/10/2014

 

 

Carte Postale, het lijkt inderdaad een beetje op een postkaart. Een grote zolder ingericht voor optredens en theater voorstellingen. Kleinschalig maar zeer gezellig, juist daarom. En de gastvrouw, Lut Hannes, kon het niet beter formuleren: “Waar kan je beter heen op een druilerige herfst-zaterdagavond dan naar een blues optreden”.

Tangled Eye is ontstaan ergens begin 2013. Het is een speciale cocktail van zeer verschillende talenten. Laat ons beginnen met Dede Priest. Ze heeft een diploma in filosofie behaald, maar heeft toch haar hart gevolgd en werd professioneel muzikant. Ze deelde het podium met o.a. Clarence Gatemouth Brown en Harry Bellafonte om er maar twee te noemen. Ze heeft zowat op alle grote blues festivals gestaan, Rhythm & Blues Night Oosterpoort(NL), BRBF Peer(B), Simply Blues Viana(PT), Trasimeno Blues Festival(I) om maar enkel de Europese te vermelden. Ze is klassiek geschoold op de viool, en nu kan ze eindelijk zingen en viool spelen in één band.
Jasper Mortier is de drummer van dienst. Eigenlijk is hij bassist maar drummen is zijn nieuwe dada. De bands waarin hij heeft meegespeeld zijn te veel om op te noemen.

 

 

Jan Mittendorp is vooral bekend als booker van het Crossroads agentschap en als eigenaar van Black and Tan Records. Als gitarist mocht hij ook een hele resem Amerikaanse artiesten begeleiden en heeft hij ook op alle grote Europese blues festivals gespeeld.

De band heeft één cd uitgebracht “Dream Wall”. Alle nummers zijn de revue gepasseerd. De mix van traag en meer uptempo, stil en luid, roots, blues en gospel, maakten er een zeer aangename avond van. Jan is een fantastische gitarist; hij speelt ritme, solo en bas tegelijk. Dede heeft een zeer warme diepe stem, met toch de nodige octaven. Ze speelt op viool, de ene keer zonder versterker, vervolgens met, en dan ook nog met “wahwah”. Heel apart maar oh zo sfeervol. Jasper is de lijm die alles op de juiste ritmische rails zet. Drie individuen die samen één geheel vormen. Vreemde invloeden zijn hen ook niet vreemd zoals op “Nilas” en “India Blues”. Ook controversiële teksten zoals in “Drinking again” en “ Taboo” komen aan bod. En omdat het kleinschalig was, geen geroezemoes maar een publiek dat met volle aandacht luisterde naar elke song.

Ik heb de cd gekocht, en hier ga je dus nog van horen tijdens BealeStreet.be op RadioMol.

Bedankt Tangled Eye voor deze verrassende avond. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *