The BluesBones – Gompelhof 17/05/2012

Nico De Cock – vocals
Andy Aerts – guitar
Ronald Burssens – bass
Dominique Christens – drums
Stef Paglia – guitar

Het nieuwste project van Nico De Cock heet “The Blues Bones”. En een betere plaats om te laten zien wat je in je mars hebt dan het Gompelhof in Mol , voor een band van de streek, is er niet voor een eerste optreden. Daar waar Dusty Dollar meer een live blues power band is, willen The BluesBones vooral eigen werk brengen en dit ook op cd zetten. Dus was iedereen aanwezig benieuwd naar hun werk. Vooral werd er ook uitgekeken naar de nieuwe gitarist Stef, 17 jaar en een absoluut talent,die tijdens het optreden van Eric Steckel al een voorsmaakje gegeven heeft van zijn kunnen. Little Wing van Jimi Hendrix was dan ook een kolfje naar zijn hand. Samen met” Rosevelt en Ira Lee”  trouwens de enige covers van de avond. De eigen nummers The Witchdocter, Swing, Broken Down Car en Cruisin With My Baby laten meer het karakter van de groep voelen en horen. Hoogtepunten van het optreden zijn Voodoo Guitar en Depression. Vooral Voodoo Guitar zet nog maar eens de vocale kwaliteiten van Nico in de verf, maar ook Stef mag hier schitteren met een solo.
De mannen hebben ambitie, en maar goed ook. In navolging van Howlin’ Bill en Lightnin’ Guy willen ze op het podium van Blues Peer. Met een repertoire als vanavond moet dat lukken. Succes. (JePe)

Voor het verslag van Larry Miller verwijs ik graag naar de collega’s van www.bluesmagazine.nl .  ik heb Larry Miller moeten laten voorbijgaan.

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *