The Etta James Experience – Heyhoef-Backstage – 20160123 Tilburg

Etta James overleed in 2012 maar heeft een schat aan muziek achtergelaten. Het is dan ook niet alledaags dat een band haar muziek brengt. Dat was de uitdaging.
Gelukkig bestaat er GPS want anders hadden we er veel langer overgedaan om de zaal te vinden. Heyhoef is een wooncomplex met annex bibliotheek, waarin een soort zaal is ingebouwd. Een soort van parochiezaal bij ons. Met de zaal was niks mis, en vooral er was veel volk om deze band aan het werk te zien. Vooraf had organisator John Maes en zijn ploeg nog een aankondiging waarin ze fier kunnen melden dat de vrijwilligersgroep op 18 juni een festival kan en mag organiseren wat door het aanwezige publiek op groot applaus wordt onthaald.
De band dan. Elf mensen in totaal op het podium. Een uitgebreide blazerssectie met vier muzikanten, een toetsenist, 2 backing vocals, bas, gitaar en drums en natuurlijk Floor de zangeres. De band kondigt aan dat er twee sets gespeeld worden van een uur met een korte pauze van 15 min. Ze gaan vlot van start en de zaal gaat vlot mee. De nummers worden meegezongen en er wordt zelfs wat gedanst. Wie het repertoire kent van Etta weet dat de meest gekende nummers zijn: At Last, I’d Rather Go Blind en I Just Want To Make Love To You. En laat dat nu net de nummers zijn die minder goed gezongen worden. Je moet deze songs voelen, beleven. Sorry Floor maar hier schoot je tekort. Een heel goede stem, krachtig, maar geen blues-stem en/of soul. Voor de rest een heel leuk optreden, met goede solo’s van gitaar, orgel en saxofoon. En ja ook de nieuwe drummer kreeg zijn moment. Maar wij bleven dus een beetje op onze honger zitten. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *