Tony Joe White – Het Depot Leuven 20161116

Tony Joe White is op “European Fall Tour” en België krijgt drie optredens: De Roma (Antwerpen 14/11), Het Depot (Leuven 16/11) en Spirit of 66 (Verviers 18/11). Het nieuwe Depot had ik nog niet gezien dus koos ik voor Leuven. De inmiddels 73 jarige artiest heeft in zijn meer dan 40 jarige carrière een heel rits wereldhits geschreven voor een keure aan artiesten. Anderen hebben dan weer zijn nummers gecoverd. Maar niets is beter dan de man zelf te horen.
Tony Joe White heeft een nieuwe cd uit “Rain Crow” en die moet dus voorgesteld worden aan het grote publiek. En dat “publiek” was gisteren massaal aanwezig. Een bomvolle zaal, overwegend bestaande uit mensen van middelbare leeftijd, ziet de “Swamp Fox”, zoals het hoort, volledig in het zwart en met hoed, plaats nemen op de stoel die voor hem klaar staat. Hij gaat solo van start met “Way Down South”. Kameraad, toeverlaat en drummer “Fleetwood” neemt dan ook zijn plaats in en we zijn vertrokken voor een kleine twee uur, ver weg van de realiteit.

De zware bariton-stem van Tony, het unieke gitaarspel en het less is more principe bij “Fleetwood” inspireert je zinnen. De klassiekers passeren de revue: “Undercover agent of the blues”, “Polk Salad Annie”, “The guitar don’t lie”, “Roosevelt and Ira Lee” en het wondermooie “Rainy Night in Georgia”. En ja hoor hij kan nog steeds die mooie gitaar-rif zonder probleem spelen. En zoals gezegd het nieuwe werk met “ Hoochie Woman”, “Rain Crow”, “Conjure Child” dat een vervolg is van “Conjure Woman” van zijn cd “One Hot July (1998)”, “Tell me a Swamp story” en nog meer worden voorgesteld. Natuurlijk moeten de heren terugkomen voor een bisnummer. Het worden er drie, en met “Steamy Windows” doet hij het licht uit. Wij goedgezind naar huis, na eerst nog een cd te hebben gekocht die door hemzelf nog wordt voorzien van de nodige schrijfsels. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *