Twelve Bar Blues Band – Gompelhof – 11/06/2011

Jan J. Scherpenzeel aka J.J. Sharp (vocals & harmonica)
Kees Dusink (lead & slide guitar)
Patrick “Sideburn” Obrist (bass)
“Wild” Marcel Bakker (drums)
Randy Pears (rhythm guitar)

De Twelve Bar Blues Band, dat roept bij mij nog herinneringen op aan het Bugaboos Festival in Mol Millegem. Een Nederlandse band had ik toen gehoord, maar meer wist ik er niet van. Een dikke twee uur later, na hun optreden was ik helemaal verkocht. Hun eerste cd (The Blues Has Got Me) heb ik thuis grijs gedraaid. En sindsdien is de adoratie voor deze formatie enkel nog gegroeid.  Anno 2011 hebben J.J. Sharp en kompanen 3 cd’s op hun teller staan (E-mail From Heaven – 2008 en Key To Your Heart – 2010). Hier in Gompelhof hebben ze dan ook rijkelijk kunnen putten uit eigen werk. “Can You Hear Me Howlin’” was een perfecte opener. Andere opmerkelijke nummers waren “Twelve Bar Blues”, met een fantastische Kees Dusink aan de slide en  “ Love Is Pain”. In de eerste set brachten ze ook een zeer gesmaakte versie van B.B. Kings “Thrill Is Gone” en nog een prachtige slow-blues van eigen makelij namelijk “The Blues Has Got Me”.
Set 2 wordt ingezet met Kees Dusink die alleen op het podium zeer ingetogen op de slide begint te spelen. Na enkele minuten komt dan eerst J.J. hem vergezellen met zijn stem als instrument. Wanneer dan uiteindelijk ook de andere bandleden het podium op komen kan een stomende “Shake Your Moneymaker” van start gaan. Bass en drums geven hier duidelijk alles, met een luid applaus van het kundige publiek tot gevolg.  Met nog pareltjes als “I’m Losing you”  en “ Key To Your Heart” kon de avond niet meer stuk.
Jan J. , Kees, Patrick, Marcel en Randy bedankt voor een prachtige blues avond met muziek from here and beyond. Julie verstaan de kunst om de gevoelige blues snaar in iemand ten volle te raken. (JePe)

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *