SHOTGUN SALLY

Album : Shotgun Sally.

 

foto van Shotgun Sally.

 

Facebook : https://www.facebook.com/shotgunsallyrockabilly/

Label : Eigen Beheer

Info : https://www.facebook.com/shotgunsallyrockabilly/

Video : https://www.youtube.com/watch?v=GrrytPMqu3A

 

tracks:

1. Hard Headed Woman
2. Real Rockin’ Daddy
3. Wild Wild Lover
4. Fever
5. Tough Lover
6. Esperanza
7. That’s The Breaks 
8. Voodoo Voodoo
9. What Makes You So Cold
10. Ultra Twist
11. Scorched
12. Bulldog
13. Tongue Tied
14. Watcha Do To Me
15. I Needed A Man
16. Humdiger

foto van Shotgun Sally.Rockabilly, blues, roots, country, americana, surf, rock & roll ….de Lage landen kennen een weliswaar klein maar hondstrouw publiek dat mag feestvieren want met de geboorte van “Shotgun Sally” is er opnieuw een achttienkaraats bandje verschenen aan het firmament. Leuven blijkt hun thuishaven al mochten wij vandaag bij de overhandiging van hun self -titled album kennis maken met een leuke aangename verschijning die … in “Esperanza” Neerpelt gehuisvest is. Een bruin, gebronsde, eikenhouten Limburger dus die naar de naam Bart Cocquyt (guitar) luistert en samen met Katrien Van Proeyen / vocals, Peter Grauwels / guitar, Jimmy Van Iersel / drums en Michel Van der Meiren / double bass , electric bass  voortaan onder de noemer “Shotgun Sally” ongetwijfeld het (muziek)wereldje gaan verbazen. Ondergetekende doet dat meestal met zijn stommiteiten maar dit vijftal trok naar de Bart Art Studio ( https://www.bart-art.be/) waar de snode plannen om een ep’tje te maken vliegensvlug veranderden in het tot stand komen van een full album dat je met 16 sublieme covers liefst 41 : 31 in je rockabilly, surf, rock & roll sokken jaagt….

Genieten is dan ook de boodschap en dat (h)eerlijk resultaat wordt in een mum van tijd verwezenlijkt met de opener “Hard Headed Woman” waarbij de “Real Rockin Daddies” en “Wild Wild Lovers” onder ons ongetwijfeld in de ban raken van frontlady – met het hemels rockabilly strotje – Katrien Van Proeyen – en met jaloerse blikken zich ongetwijfeld afvragen waarom Bart, Peter, Jimmy en Michel hier subliem van jetje geven, deze bevallige verschijning binnenkort wereldwijd mogen vergezellen en niet Freddy, Michel, Ivan, Jean Paul of …Swa.

Het antwoord is eenvoudig …vakmanschap is meesterschap en laat dit nu één van de belangrijkste factoren zijn waarom “Shotgun Sally” met hun debuutalbum zelfverzekerd en overtuigend voor de dag komen!  Met “Fever “op en naast het podium geraak je ongetwijfeld veel verder dan de “New Talent Stage” van Rockin’ Turnhout en wanneer je dan ook nog met de “Ultra (Cramps) Twist ” durft uitpakken, corryfeeën als Etta James (Though lover), Wanda Jackson (Tongue Died), Kim Lenz (That’s the Breaks), Patsy Clark ( Watcha Do To Me), Barbara Pittman ( I Need a Man) , Litlle Marie Allen ( Humdinger) , Lavern Baker ( Voodoo Voodoo), Varetta Dillard (Scorched), Lulu Reed (What Makes You So Cold” niet alleen opnieuw in de schijnwerpers plaatst maar door sublieme coverversies in de hoogste Rhythm & blues, Rockabilly adelstand verheft is er maar één woord beschikbaar : Chapeau !!!

U heeft het ongetwijfeld al gemerkt bij de songkeuze ; Shotgun Sally trekt voluit de kaart vrouwen aan de macht maar de heren moeten niet ongerust zijn…ook dit voortreffelijk verhaaltje – voor jong en oud – kent één vast ingrediënt… “I Need a Man” ! Verplichte aanschaf….. (Swa)


 


 

Cd recensies april 2017

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *